Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 166
Primeira ... 123456789 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A Embrapa e as tecnologias agropecuarias para o Nordeste. Infoteca-e
LOPES FILHO, F..
bitstream/item/176238/1/Separata-8581.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Embrapa; Agropecuaria; Nordeste; Northeast; Tecnologia; Agricultura; Agriculture; Technology.
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/132467
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
BRS GUARAÇÁ: porta-enxerto resistente ao nematoide-das-galhas da goiabeira: programa 29: Nordeste/Vale do Jequitinhonha. Infoteca-e
Esta semana, o Prosa Rural traz como tema a cultivar BRS Guaraçá, um porta-enxerto de goiabeira, resistente a nematóide. Essa cultivar é considerada a primeira tecnologia eficiente para o controle do nematoide-das-galhas, o principal desafio da cultura da goiaba no país. A cultivar BRS Guaraçá é uma planta híbrida, que mistura características de goiabeira e de araçazeiro, para ser utilizada como porta-enxerto. O convidado do programa para falar sobre o assunto é o pesquisador Carlos Antônio Fernandes dos Santos, da Embrapa Semiárido.
Tipo: Prosa Rural (INFOTECA-E) Palavras-chave: Planta híbrida; Goiaba; Nematóide; Porta Enxerto; Araçá; Tecnologia; Guavas; Nematode control; Rootstocks; Technology.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1124116
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
POPULARIZAÇÃO da tecnologia de dupla poda da videira: programa 30: Sul. Infoteca-e
O Prosa Rural desta semana, apresentado pela Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (Epamig), parceira da Embrapa, está voltado para a popularização da tecnologia de dupla poda da videira. A enóloga Isabela Peregrino e a pesquisadora Renata Vieira da Mota, ambas da Epamig, que explicam a tecnologia, contam ao ouvinte como e por que esse método permitiu o surgimento de um novo polo produtor de vinhos finos no Sudeste brasileiro.
Tipo: Prosa Rural (INFOTECA-E) Palavras-chave: Poda; Tecnologia; Uva; Vinho; Grapes; Wines; Technology; Pruning.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1124134
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A cuiarana como matéria-prima papeleira. Infoteca-e
MELO, C. F. M. de; WISNIEWSKI, A.; ALVES, S. de M..
bitstream/item/28929/1/CPATU-BP19.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Polpa de madeira; Pará; Brasil; Analysis.; Análise; Terminalia Amazônia; Cuiarana; Papel; Tecnologia.; Amazonia; Paper; Technology; Wood pulp..
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/378277
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
The experience of offshore marine fish farming in France ArchiMer
De La Pomelie, C; Paquotte, Philippe.
A natural endowment of three coast lines with different structures, of numerous rivers coming from mountainous regions and of different climatic conditions has enabled France to develop one of the first European aquaculture sectors in terms of volume with almost 300 000 tonnes in 1996. This development has been based on a wide range of species and on a wide range of techniques. Intensive marine fish farming has been developing during the last decade only, after many years of stagnation due to the lack of reliable technology for species adapted to French climate. Techniques of production are very diverse. Although earth ponds and race-ways are used only by 25% of the marine fish farms, this technique accounts for 40% of the production. On the contrary, many...
Tipo: Text Palavras-chave: Technology; Cages; Offshore; Mediterranean; Aquaculture; SEM; Technologie; Cages; Offshore; Méditerranée; Aquaculture.
Ano: 1998 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1998/acte-4011.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influence de paramètres technologiques sur les propriétés sensorielles de semi-conserves d'anchois à l'huile ArchiMer
Cardinal, Mireille; Cornet, Josiane; Etienne, Monique.
As part of the contract between IFREMER and CITPPM (Confédération des Industries de Traitements des Produits de la Pêche Maritime), a study was undertaken to know the influence of sorne manufacture parameters on quality of canned anchovy. Various factors have been studied : quality of raw material, salting time in tank, ripening temperature, pressing or drying rate and also storage temperature after manufacture. This report presents only sensory results; the others analytical data are discussed in a synthetic report on this study. Sensory evaluations show a real effect of raw material quality on final product and it seems that fish glazing and a too long time of salting prevent development of ripening caracteristics. With regard to others factors; it...
Tipo: Text Palavras-chave: Anchois; Analyse sensorielle; Technologie; Anchovy; Sensory analysis; Technology.
Ano: 1995 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00126/23745/21618.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Offshore mollusc production in the Mediterranean basin ArchiMer
Danioux, Christian; Bompais, Xavier; Paquotte, Philippe; Loste, Claudine.
In the Mediterranean basin, offshore mollusc production takes place mainly in France and Italy. Its recent development stems from the limited potential of lagoons and ponds, and centres mainly on mussel production. Suspension culture technologies are described and compared with those used in the Atlantic. Some information is given on the production systems and a short economic study demonstrates the profitability of these shellfish farming activities, in spite of the many risks involved and their relatively low profit margins.
Tipo: Text Palavras-chave: Méditerranée; Mer ouverte; Mytiliculture; Filières; Technologie; Économie; Mediterranean; Offshore; Mussel farming; Long lines; Technology; Economy.
Ano: 2000 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00469/58076/60485.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Campagne Techorhago ArchiMer
Vacherot, Jean-philippe.
Pour être en phase avec les recommandations de la communauté européenne, les missions ORHAGO doivent utiliser un chalut à perche pour la constitution des indices d'abondance de sole dans le golfe de Gascogne. Un chalut à perche de 4 m (environ 2000 kg) a été construit et acheté aux Pays-Bas dans l'optique des futures campagnes à la mer. La campagne TECHORHAGO visait à essayer et à mettre au point les différentes manoeuvres de mise à l'eau et de virage du chalut en le remorquant sur les deux treuils du Gwen-Drez. L'EROC (Engin Remorqué d'Observation des Chaluts) était embarqué.
Tipo: Text Palavras-chave: Eroc; Gwen Drez; Fishing; Technology; Beam trawl; Bay of Biscay; Sole; Pêche; Technologie; Eroc; Gwen drez; Chalut à perche; Golfe de Gascogne; Sole; Indice d'abondance.
Ano: 2007 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2007/rapport-4594.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Traitement des langoustines et des crevettes contre le noircissement ArchiMer
Chantreau, Patrick; Vallet, Jean-luc.
The conservation of crawfish requires the use of chemical substances making it possible to limit blackening. This phenomenon this blackening (melanine) is due to the coordinated action of three elements: - oxygen, - an enzyme (cupro-protein), - a suitable substrate, tyrosin or the dihydroxyphénylalanine. The absence of the one of them allows a notorious reduction in the phenomenon. Several antioxydant products, were used to prevent the formation of the mélanine. The métabisutfite of soda or potassium as well as soda bisulfite in acid solution, are currently used to treat crawfish and shrimps. Several methods of use of these pesticides exist, we propose in this report to present the principal ones, as well as the control methods making it possible to...
Tipo: Text Palavras-chave: Regulation; Sprinkling; Antioxydant; Technology; Treatment; Shrimp; Crawfish; Réglementation; Aspersion; Antioxydant; Technologie; Traitement; Crevette; Langoustine.
Ano: 1991 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1991/rapport-1586.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Production de mollusques en mer ouverte dans le bassin méditerranéen ArchiMer
Danioux, Christian; Bompais, Xavier; Loste, C; Paquotte, Philippe.
In the Mediterranean basin, the offshore mollusc production takes place mainly in France and Italy. Its recent development is the consequence of the small size of lagoons and ponds, and it is principally centred on the mussel. The farming technologies on long lines are described and compared with those used in the Atlantic. Some information is given on the production systems and a short economic study demonstrates the profitability of these shell farming activities, in spite of the many risks involved, but also their relatively low profit margins. [NOT CONTROLLED OCR]
Tipo: Text Palavras-chave: Economy; Technology; Long lines; Mussel farming; Offshore; Mediterranean; SEM; Économie; Technologie; Filières; Mytiliculture; Mer ouverte; Méditerranée.
Ano: 1998 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1998/acte-4012.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Alternativas tecnológicas para el procesamiento del camarón blanco ( litopenaeus schmitti) cultivado en Cuba OceanDocs
Flores Gutiérrez, E. R..
El cultivo del camarón se ha presentado como una alternativa de producción de este crustáceo ante los altos costos de las faenas de pesca provocados por los altos precios del combustible y los bajos rendimientos de las capturas ante el agotamiento del recurso. En el presente trabajo se presentan varias tecnologías de procesamiento del camarón susceptibles de ser aplicadas para su comercialización, así como una alternativa de organización del proceso de manipulación y procesamiento industrial que contempla una inversión para el procesamiento en las propias camaroneras, la cual conlleva una disminución de los costos de producción. Como resultados se obtuvieron las tecnologías para la producción de camarón entero, entero precocido, entero...
Tipo: Theses and Dissertations Palavras-chave: Shrimp culture; Technology; Processing fishery products.
Ano: 2001 URL: http://hdl.handle.net/1834/4232
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Proyecto Spondylus tecnología en el mar al servicio de la comunidad OceanDocs
Zambrano, L..
El proyecto Spondylus tiene como objetivo el monitoreo y vigilancia de las condiciones para la alerta temprana en el mar ecuatoriano mediante el uso de equipos de tecnología avanzada y sensores automáticos océanicos, y así de esta manera reducir el impacto de eventos climáticos extremos en la población y contribuir al desarrollo sostenible del Ecuador. Para lograr este fin, se planificó la instalación de dos boyas oceanográficas y la automatización de la red de estaciones meteorológicas costeras, las cuales proporcionan información en tiempo real que es analizada y convertida en productos orientados a apoyar la toma de decisiones en lso diferentes sectores económicos de la sociedad, agricultura, pesca, salud, turismo, etc., los mismos que fueron difundidos...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Technology; Oceanographic equipment; Buoys; Meteorological data; Monitoring systems; Technology; Meteorological data; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_7644; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_34149.
Ano: 2007 URL: http://hdl.handle.net/1834/2370
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Leche fermentada de búfala con cultivos probióticos OceanDocs
Barrera, Y.; Real, E.; Ortega, O..
El objetivo de este trabajo fue definir la tecnología para elaborar una leche fermentada de búfala con buena aceptación y adecuada viabilidad. Se estableció el efecto del cultivo asociado de bacterias probióticas de Lactobacillus acidophilus + Lactobacillus casei, sobre la capacidad de acidificación, firmeza y características sensoriales de una leche fermentada de limón con una proporción de 1,5 % de cada cultivo. Se tomó como control el yogurt de búfala elaborado con 3 % del cultivo tradicional. Fue determinada la capacidad acidificante del cultivo mixto en la leche, la composición físico-química del producto, viabilidad, calidad microbiológica, así como su durabilidad a 4 ± 2 °C. En cuanto a la capacidad acidificante del cultivo mixto no fueron...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Bacteria; Technology; Shelf life; Fermented milk; Lactobacillus casei; Lactobacillus acidophilus.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/1834/4844
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Summary proceedings of the ICRISAT/NARS workshop on methods and joint impact targets in Western and Central Africa Open Agri
J..
Palavras-chave: Pigeonpeas; Millets; Protocols; Sorghum; Nutrient management; Cowpeas; Policies; Seed production; Investment; Technology.
Ano: 1996 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4188
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Impact Assessment of Crop and Resource Management Technology: A Case of Groundnut Production Technology Open Agri
P.K..
Palavras-chave: Technology transfer; Groundnuts; Inorganic acid salts; Nutrient management; Technology; Sprinklers; Gypsum; On-farm research; Pigeonpeas; Zinc.
Ano: 1998 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4664
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Approaches to on-farm research in Asia Open Agri
C.L.L..
Palavras-chave: On-farm research; Pigeonpeas; Coarse grains; Groundnuts; Chickpeas; Rhizobium; Farm inputs; Technology; Seed treatment; Grain legumes.
Ano: 1993 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4173
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Technology options for sustainable livestock production in India Open Agri
P.S..
Palavras-chave: Technology; Breeds (animals); Milk; Crossbreds; Milk products; Wool; Breeding methods; Grazing systems; Oligosaccharides.
Ano: 2023 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4148
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Gender research methodologies for agricultural research in India Open Agri
D.D..
Palavras-chave: Participation; Technology; Agroclimatology; Agricultural training; Millets; Pigeonpeas; Technological changes; Policies; Manpower; Production technology.
Ano: 1997 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4193
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Technology Exchange Open Agri
R. B..
Palavras-chave: Technology; Pigeonpeas; Genotypes; Intercropping; Peas; Millets; Amino acids; Markets; Ratoons; Grain.
Ano: 2000 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4647
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparison of Farmer-Participatory Research Methodologies Open Agri
H.A..
Palavras-chave: Research methods; Participation; Farm inputs; On-farm research; Technology; Replication; Millets; Selection; Information dissemination; Land resources.
Ano: 2001 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3728
Registros recuperados: 166
Primeira ... 123456789 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional