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Registros recuperados: 132 | |
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Sudério,Fabrício Bonfim; Barbosa,Gislainy Karla da Costa; Gomes-Filho,Enéas; Enéas-Filho,Joaquim. |
Three β-galactosidase isoforms, β-gal I and β-gal II (cytosolic) and β-gal III (cell wall-associated), were isolated from stems of Vigna unguiculata (L.) Walp. cv. Pitiúba seedlings. Purification consisted of aμMonia sulfate fractionation followed by chromatography in DEAE-Sephadex and Lactosyl-Sepharose columns. The two cytosolic isoforms showed the same chromatography pattern, which differed from that of β-gal III. Electrophoresis revealed a single band of protein for β-gal II and β-gal III which also expressed β-galactosidase activity in gel. The apparent molecular mass of the β-gal I, II and III was 89, 146 and 124 kDa, respectively. The three isoforms revealed the same optimal pH (4.0) and the same optimal assay temperature (55ºC) for enzyme activity.... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Enzymatic kinetics; Cowpea; Optimal pH; Enzyme purification; Thermal stability; Thermal inactivation. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1677-04202011000100003 |
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MIRANDA,Joyce Aparecida Tavares de; CARVALHO,Lucia Maria Jaeger de; VIEIRA,Ana Claudia de Macedo; CASTRO,Izabela Miranda de. |
Abstract Beans are a vital food for the population around the world because it contains a relatively high amount of protein, vitamins, fiber, and minerals, being an important vegetable source of iron, particularly when combined with ascorbic acid and cysteine. The starch content in the seed is between 45 and 60%. This paper evaluated the granular structure of starches from common beans (Phaseolus vulgaris) and cowpea (Vigna unguiculata) in raw and cooked forms by Scanning Electron Microscopy (SEM), and their crystallinity by X-ray diffraction (DR-X). By SEM, was observed the occurrence of gelatinization phenomenon in cowpea and carioca beans, and the resistance to this event in black beans. By DR-X, the diffraction angles found in this work are more... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Starch; Bean; Cowpea. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000600718 |
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SILVA, M. A. da; MILLAR, A. A.. |
Trata de definir as caracteristicas de evapotranspiracao do feijao-de-corda sob regime de irrigacao e diferentes doses de nitrogeni. A evapotranspiracao media do feijao-de-corda foi de 3,68 e 3,58 m/dia. E para uma evaporacao media do tanque Classe A (MUSB) de 8,84 mm/dia, o que corresponde a um coeficiente de cultivo, Kc medio de 0,42 e 0,40 respectivamente, para 80 e 120 kg/ha de nitrogenio, com 466 mm de agua aplicada durante o ciclo. A evapotranspiracao (ET) de um cultivo, varia de acordo com o estagio de crescimento da cultura e as condicoes de solo e clima. |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Feijao-de-corda; Cowpea; Irrigação; Climatologia; Evapotranspiração; Vigna Unguiculata; Climatology; Evapotranspiration; Irrigation. |
Ano: 1981 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/133331 |
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O feijão-caupi passa por importantes avanços tecnológicos e socioeconômicos no Brasil. Nos Cerrados do Centro-Oeste, em particular no Estado de Mato Grosso, onde parte da produção tem sido exportada para países europeus e asiáticos, a cultura desperta cada vez mais o interesse de produtores. Esse cenário tem demandado cultivares melhor adaptadas ao ciclo curto (safrinha), ao cultivo mecanizado (arquitetura de planta moderna e uniformidade de maturação) e com grãos maiores, que têm maior aceitação nos mercados interno e externo. Este foi o desafio da Embrapa, que apresenta ao mercado a primeira cultivar de feijão-caupi com grãos extra grandes. |
Tipo: Folders |
Palavras-chave: Cultivo mecanizado; Grão extra grande; Cowpea; Feijão de corda; Safrinha; Mercado; Vigna unguiculata. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1047743 |
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Registros recuperados: 132 | |
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