|
|
|
Registros recuperados: 16 | |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
JORGE, E. M.; SILVA, C. J. O.; RITTER, R. A.; MONTEIRO, M. V. B.; ALBUQUERQUE, N. I.; KAHWAGE, P. R.; MONTEIRO, F. O. B.; COSTA, C. T. C.; RAHAL, S. C.; SILVA FILHO, E.. |
Complete blood counts and blood biochemical analyses are laboratory tests that allow the monitoring of physiological condition, nutrition, and health in free-living or captive wild animals. When interpreting these tests, it is essential to compare the results with reference ranges that are suitable for the species. Few studies have been conducted on the hematological and biochemical characteristics of Tayassu tajacu, particularly for animals raised in the Amazon biome. The objectives of this study were to evaluate the influence of age and gender on the hematological and biochemical profiles of captive T. tajacu, and to establish reference intervals for these parameters. Complete blood counts and biochemical analyses were performed using manual methods and... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Caititu; Características hematológicas; Características bioquímicas. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1030875 |
| |
|
| |
|
|
SILVA, L. G. T.; SILVA, B. N. R. da; SILVA, H. M. e; SILVA, J. F. de A.; GATO, R. F.; CARVALHO, R. de A.; COSTA FILHO, P. P.; ALBUQUERQUE, N. I.; VEIGA, J. B. da; GALEÃO, R. R.; KITAMURA, P. C.; FERRAZ, L. F.; IKEDA, F. F.; LOBATO, R. F.; SOUSA SOBRINHO, A.. |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Tipificação; Ecologia agrícola; Moju; Pará; Brasil; Alternative agriculture; Propriedade Rural; Amazonia; Classification; Land ownership. |
Ano: 1998 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/399336 |
| |
|
|
ALBUQUERQUE, N. I.; CONTRERAS, C. C.; ALENCAR, S.; MEIRELLES, C. F.; AGUIAR, A. P.; MOREIRA, J. A.; PACKER, I. U.. |
Analisaram-se as propriedades da carne e o perfil de ácidos graxos do pernil de catetos alimentados com dietas contendo diferentes porcentagens de torta de babaçu, usada como fonte energética alternativa substituindo parte do milho na alimentação, em sistemas de produção em cativeiro. Avaliou-se o pernil de 12 animais quanto às suas propriedades - perda de peso ao cozimento, força de cisalhamento, pH e capacidade de retenção de água-, depois extraiu-se o óleo da carne e determinou-se o perfil dos ácidos graxos. Não foram observados efeitos (P>0,05) das porcentagens de torta de babaçu sobre as propriedades da carne; os ácidos graxos (AG) insaturados, mono e poli-insaturados, foram encontrados em maior quantidade (51,6-57,8%) que os ácidos graxos... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Animal silvestre.; Carne.. |
Ano: 2009 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/658380 |
| |
|
| |
Registros recuperados: 16 | |
|
|
|