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Registros recuperados: 13 | |
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FURTADO,Elton Jhones Granemann; BRIDI,Ana Maria; BARBIN,Douglas Fernandes; BARATA,Catia Chilanti Pinheiro; PERES,Louise Manha; BARBON,Ana Paula Ayub da Costa; ANDREO,Nayara; GIANGARELI,Bárbara de Lima; TERTO,Daniela Kaiser; BATISTA,João Paulo. |
Abstract The potential of near-infrared spectroscopy (NIRS) to predict the physicochemical characteristics of the porcine longissimus dorsi (LD) muscle was evaluated in comparison to the standard methods of pH and color for meat quality analysis compared to the pH results with Colorimeter and pH meter. Spectral information from each sample (n = 77) was obtained as the average of 32 successive scans acquired over a spectral range from 400 - 2498 nm with a 2 - nm gap for calibration and validation models. Partial least squares (PLS) regression was used for each individual model. An R2 and a residual predictive deviation (RPD) of 0.67/1.7, 0.86/2, and 0.76/1.9 were estimated for color parameters L*, a *, and b*, respectively. Final pH had an R2 of 0.67 and a... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Carcasses; Color analysis; Longissimus dorsi; Partial least squares regression; PH analysis. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000100088 |
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Siewerdt,Frank; Farias,José Viriato da Silva; Osório,José Carlos da Silveira; Jacondino,Ilo Francisco Ribeiro. |
Data from 82 purebred and crossbred Large White and Duroc barrows and gilts were used to describe the growth of carcass primal cuts, of tissues, and of several organs. Pigs were allowed ad libitum to a conventional diet, which contained com and soybean meal. Pigs were weighted weekly and were slaughtered when attained a liveweight over 90kg. An allometric pattern of growth was assumed. Within the observed range of liveweight, the carcass grew slower than the whole animal. An increase of carcass weight corresponds to a similar increase of lean, but also corresponds to a larger increase of fat tissues. A suggestion to slaughter pigs near to 90kg of liveweight is presented, in order to obtain leaner carcasses. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Allometric growth; Carcasses; Pigs. |
Ano: 1994 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84781994000300031 |
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OLIVEIRA, E. L. de; RODRIGUES, G. de S.; SANTIAGO, L. B.; SOUZA, H. A. de. |
A compostagem se enquadra no processo biológico de reciclagem de nutrientes e surge como uma alternativa viável por reduzir o peso e o volume dos resíduos gerados. A compostagem é uma técnica de decomposição e sanitização da matéria orgânica à alta temperatura, pela ação de bactérias e fungos que transformam as carcaças em um produto útil, denominado de composto orgânico. Essa técnica é acessível ao produtor rural e as agroindústrias, tais como frigoríficos e abatedouros. O composto orgânico é um adubo que pode ser utilizado em áreas agrícolas, conforme Instrução Normativa nº 25 de 2009 do Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento, que trata da produção e do uso de compostos orgânicos. O uso de composto orgânico apresenta as vantagens de reduzir... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Resíduo de carcaça; Carcass utilization; Carcasses; Waste; Composto orgânico; Compostagem; Matéria orgânica; Decomposição; Manejo; Caprino; Ovino; Organic compounds; Composting; Organic matter; Degradation; Goats; Sheep. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1019361 |
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LIMA, L. D. de; ALENCAR, R. T.; DUARTE, T. F.; BATISTA, A. S. M.; ALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de; FACO, O.; COSTA, R. G.. |
Objetivou-se avaliar em cordeiros da raça Morada Nova, o desempenho e as características das carcaças com ou sem suplementação na fase de aleitamento, abatidos em diferentes idades. O uso do creep feeding é uma excelente alternativa para promover ganhos incrementais na produção de carne de ovinos Morada Nova e, nas condições do estudo, a idade de abate não interfere no rendimento da carcaça. |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Raça Morada Nova; Rendimento de carcaça; Semiárido; Brasil; Região Nordeste; Qualidade de carcaça; Meat yield; Carcasses; Ovino; Cordeiro; Produção de carne; Sheep; Lamb meat; Meat production; Brazil. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1088170 |
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PORTO, J. C. A.; FEIJÓ, G. L. D.; SILVA, J. M. da; GOMES, A.; KICHEL, A. N.; CIOFFI, J. C.. |
Foram avaliados o desempenho e as características de carcaça de 104 bovinos F1 pardo suíço corte x nelore, distribuídos, a partir do nascimento, em cinco tratamentos: castração ao nascimento, castração ao desmame, castração aos doze meses, castração aos dezoito meses e não castrados . Os animais foram criados em pastagens (perenes) cultivadas, com suplementação na primeira seca e terminação em confinamento na segunda seca. O ponto de abate foi estipulado para um mínimo de 460 quilos de peso vivo e 3 milímetros de gordura de cobertura, sendo esta medida por ultra-sonografia. Não houve diferenças entre os tratamentos (P>0,05) para ganho diário e peso vivo do nascimento aos dezoito meses de idade e durante o período de engorda em confinamento. Entretanto,... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Bovino de corte; Pardo Suiço; Nelore; Mestico; Desempenho; Brasil; Carcasses; Carcaça; Castração; Confinamento; Performance; Terminação; Brown Swiss; Nellore; Finishing; Crossbreds; Castration; Beef cattle; Feedlots; Brazil. |
Ano: 2000 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/324160 |
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FEIJÓ, G. L. D.; SILVA, J. M. da; THIAGO, L. R. L. de S.; PORTO, J. C. A.; ARRUDA, E. F.; JOBA, I.. |
O confinamento e uma atividade que possibilita o abate de animais jovens e bem acabados, proporcionando, em geral, carcaças e carne de melhor qualidade. Considerando-se que, no Brasil, ainda não se pratica a adequada remuneração pela qualidade das carcaças e da carne e o concentrado e um dos itens que mais onera os custos operacionais de um confinamento a determinação de um nível ótimo de concentrado, que proporcione uma carcaça com um acabamento mínimo, e uma maneira do produtor conseguir maior produtividade nesta atividade. Foi desenvolvido, no Centro Nacional de Pesquisa de Gado de Corte (CNPGC) da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA), um experimento com animais da raça Nelore e outro com animais F1 Pardo Suíço-Nelore, visando a... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Bovino de corte; Nelore; Pardo suíço; Aspecto econômico; Carcasses; Costs; Economic situation; Carcaça; Confinamento; Custo; Cruzamento; Ganho de Peso; Brown Swiss; Nellore; Feedlots; Beef cattle; Crossbreds; Weight gain. |
Ano: 1998 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/318328 |
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Soltwedel, T; Von Juterzenka, K; Premke, K; Klages, M. |
Although the use of deep-sea imagery considerably increased during the last decades, reports on nekton falls to the deep seafloor are very scarce. Whereas there are a few reports describing the finding of whale carcasses in the deep north-eastern and south-eastern Pacific, descriptions of invertebrate or vertebrate food-falls at centimetre to metre scale are extremely rare. After 4 years of extensive work at a deep-sea long-term station in northern polar regions (AWI-"Hausgarten"), including large-scale visual observations with various camera systems covering some 10 000 m(2) of seafloor at water depths between 1250 and 5600 m, this paper describes the first observation of a fish carcass at about 1280 m water depth, west off Svalbard. The fish skeleton had... |
Tipo: Text |
Palavras-chave: Chute; Carcasses; Océan profond; Imagerie; Nécrophage; Food-falls; Carcasses; Deep-sea; Imagery; Scavengers. |
Ano: 2003 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00321/43253/42984.pdf |
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Kuchida, Keigo; Kono, S; Konishi, Kazuyuki; Van Vleck, L. D.; Suzuki, Mitsuyoshi; Miyoshi, Syunzou. |
Crude fat content of longissimus (ribeye) muscle of beef cattle was predicted from a ratio of fat area (RFA) to area of ribeye muscle calculated from computer image analysis (CIA). Cross sections of 64 ribeyes taken from the 6-7(th) rib from cattle at experiment station A and cross sections of 94 ribeyes taken from the 6-7(th) rib from cattle at Experiment Station B were used in this study. Slices (1 to 1.5 cm in thickness) of just the Longissimus dorsi were homogenized and sampled for chemical estimation of crude fat content using petroleum ether. Crude fat content as determined from chemical analysis was used as the true estimate of fat content. A CCD (charge-coupled device) camera was used as the input device at Experiment Station A, and a single-lens... |
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Palavras-chave: Animal fat; Carcasses; Imagery. |
Ano: 2000 |
URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/1027 |
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Ferrari,MJGS; Mariussi,AC; Zucatto,DAA; Sereno,MJ; Garcez-Neto,AF; Bersot,LS. |
ABSTRACT The objectives of the present study were to evaluate the water and protein contents and the water-to-protein ratio of chicken parts before and after the pre-chilling process, to compare these results with the values officially recommended by the Brazilian Ministry of Agriculture, and to evaluate the effect of genetic strain and sex on these parameters. Water (%) and protein (%) contents, and water-to-protein ratio (WPR) of boneless and skinless breast (FILLETS) and breast with bone and skin (BREAST) were determined before (BPC) and after (APC) carcass pre-chilling. A total of 585 samples were evaluated: 221 fillets/male, 216 breasts/male, 76 fillets/female, and 72 fillets/female of four different broilers strains were evaluated before (BPC) and... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Water absorption; Carcasses; Chicken; Poultry meat; Water. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2016000200299 |
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Registros recuperados: 13 | |
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