|
|
|
|
|
Pereira,Angélica Simone Cravo; Santos,Marcos Veiga dos; Aferri,Gabriela; Corte,Rosana Ruegger Pereira da Silva; Silva,Saulo da Luz e; Freitas Júnior,José Esler de; Leme,Paulo Roberto; Rennó,Francisco Palma. |
The objective of this study was to evaluate the effect of lipid and selenium sources in diets for finishing Nellore steers on the fatty acid composition and selenium concentration of the longissimus muscle. Fifty Nellore steers (body weight = 458±39 kg) were assigned to one of six dietary treatments: 1) diet containing sunflower seed and inorganic selenium; 2) sunflower seed and organic selenium; 3) whole cottonseed and inorganic selenium; 4) whole cottonseed and organic selenium; 5) soybeans and inorganic selenium; and 6) soybeans and organic selenium. Diets were formulated with the same amount of nitrogen and calories and supplied once daily to steers in collective pens, with three animals per pen, for 120 d. At the end of the trial, steers were... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Antioxidant; Cattle; Longissimus; Soybean seed; Sunflower seed; Whole cottonseed. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012001100009 |
| |
|
|
Aferri,Gabriela; Leme,Paulo Roberto; Pereira,Angélica Simone Cravo; Silva,Saulo da Luz e; Putrino,Soraia Marques; Freitas Júnior,José Esler de; Rennó,Francisco Palma. |
The objective of this study was to evaluate the fatty acid composition of the longissimus dorsi muscle in carcasses of ¾ Bos taurus taurus ¼ Bos taurus indicus steers fed different sources of fatty acids. Thirty-six steers aged 14 months, with a mean live weight of 320 kg, were fed the following diets for 96 days: 1) control diet, containing no supplemental fat source; 2) CaSFA, diet containing 50 g calcium salts of fatty acids per kg total dry matter; 3) CS diet, containing 210 g cottonseed per kg total dry matter. The fatty acid composition of the longissimus dorsi muscle was determined by gas chromatography. No difference in slaughter weight, carcass weight, backfat thickness, or longissimus dorsi muscle area was observed between animals receiving the... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Calcium salts; Cottonseed; Fat. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000700021 |
| |
|
|
Aferri,Gabriela; Leme,Paulo Roberto; Silva,Saulo da Luz e; Putrino,Soraia Marques; Pereira,Angélica Simone Cravo. |
Este trabalho foi realizado para se avaliar o desempenho animal, as características da carcaça e a maciez da carne de 36 novilhos mestiços, apresentando, ao início do experimento, média de 14 meses de idade e aproximadamente 320 kg de peso vivo. Os animais foram confinados e receberam dietas com alto teor de concentrado: uma controle (CO), sem adição de lipídios; outra contendo 5% de sais de cálcio de ácidos graxos (AG); e outra com 21% de caroço de algodão (CA). A ingestão de matéria seca no tratamento AG foi menor que no CA, mas não diferiu da ingestão do CO. O ganho médio diário e a eficiência alimentar não apresentaram diferenças significativas entre os tratamentos. Os valores encontrados para a análise de uréia sangüínea foram significativamente... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Características de carcaça; Caroço de algodão; Confinamento; Espessura de gordura; Rendimento de carcaça; Sais de cálcio de ácidos graxos. |
Ano: 2005 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982005000500027 |
| |
|
|
Carrer,Celso da Costa; Cardoso,João Luiz; Aferri,Gabriela; Ribeiro,Marcelo Machado de Luca Oliveira; Oliveira,Nadia Jorge Diniz de. |
Uma análise das especificidades dos recursos financeiros públicos destinados à pecuária de corte constitui o objetivo desse trabalho, além de buscar subsídios para a compreensão do processo de modernização e desenvolvimento desta atividade no país. Em primeira instância, estabeleceram-se as relações de causas e efeitos ocorridas durante o processo histórico de conformação do segmento da pecuária de corte do país, procurando-se analisar as particularidades da distribuição do crédito rural. Num segundo momento, para o diagnóstico da situação atual e das perspectivas da produção de carne bovina no Brasil, foram sistematizadas neste trabalho, com o uso da análise de tendências, informações que visam conjugar uma visão sistêmica da atividade, a fim de se... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Bovinocultura de Corte; Crédito Rural; Gestão; Tecnologia. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542007000500028 |
| |
|
|
|