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Alezandro,Marcela Roquim; Lui,Maria Cristina Youn; Lajolo,Franco Maria; Genovese,Maria Inés. |
The aim of this work was to evaluate spices and industrial ingredients for the development of functional foods with high phenolic contents and antioxidant capacity. Basil, bay, chives, onion, oregano, parsley, rosemary, turmeric and powdered industrial ingredients (β-carotene, green tea extract, lutein, lycopene and olive extract) had their in vitro antioxidant capacity evaluated by means of the Folin-Ciocalteu reducing capacity and DPPH scavenging ability. Flavonoids identification and quantification were performed by High Performance Liquid Chromatography (HPLC). The results showed that spices presented a large variation in flavonoids content and in vitro antioxidant capacity, according to kind, brand and batches. Oregano had the highest antioxidant... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Antioxidants; Industrial ingredients; Food development; Functionality; Phenolic compounds; Spices. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612011000200038 |
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Alezandro,Marcela Roquim; Almeida,Sandra Aparecida de; Maia,Patrícia Penido; Carvalho,Helenice Aparecida de; Azevedo,Luciana; Vieira,Elisabeth Pizzamiglio. |
Este trabalho teve por objetivo determinar a composição centesimal e o conteúdo de Daidzeína (D) e Genisteína (G) da cultivar BRS 243 RR por CLAE. O preparo da amostra para cromatografia envolveu a remoção da gordura com hexano . Os analitos foram extraídos com etanol 70% acrescido de 0,1% de ácido acético. As condições cromatográficas otimizadas foram: coluna C18, fase móvel metanol: ácido acético 5% (1:1 v/v), vazão 0,5 mL/minuto, temperatura da coluna 30 °C, volume de injeção 40 µL e leitura em 254 nm. Os parâmetros de validação avaliados foram: linearidade y = 11242 x -37433, r = 0,9976 (D) e y = 18510 x -66761, r = 0,9980 (G); coeficientes de variação dos estudos de precisão intradia CV = 5,3% (D), CV = 6,7% (G) e interdias CV = 8,7% (D), CV = 9,7%... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Soja transgênica; Isoflavonas; Daidzeína; Genisteína; Composição centesimal; CLAE. |
Ano: 2008 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612008000300003 |
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