Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Commercial spices and industrial ingredients: evaluation of antioxidant capacity and flavonoids content for functional foods development 116
Alezandro,Marcela Roquim; Lui,Maria Cristina Youn; Lajolo,Franco Maria; Genovese,Maria Inés.
The aim of this work was to evaluate spices and industrial ingredients for the development of functional foods with high phenolic contents and antioxidant capacity. Basil, bay, chives, onion, oregano, parsley, rosemary, turmeric and powdered industrial ingredients (β-carotene, green tea extract, lutein, lycopene and olive extract) had their in vitro antioxidant capacity evaluated by means of the Folin-Ciocalteu reducing capacity and DPPH scavenging ability. Flavonoids identification and quantification were performed by High Performance Liquid Chromatography (HPLC). The results showed that spices presented a large variation in flavonoids content and in vitro antioxidant capacity, according to kind, brand and batches. Oregano had the highest antioxidant...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antioxidants; Industrial ingredients; Food development; Functionality; Phenolic compounds; Spices.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612011000200038
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization and effect of clarified araçá (Psidium guineenses Sw.) juice on postprandial glycemia in healthy subjects 116
Balisteiro,Diully Mata; Alezandro,Marcela Roquim; Genovese,Maria Inés.
Brazilian native fruits are excellent sources of bioactive compounds of phenolic nature. Some of these compounds are able to inhibit carbohydrate- metabolizing enzymes (in vitro), α-amylase and α-glucosidase, delaying carbohydrate digestion. This study aimed to evaluate the effect of clarified araçá (Psidium guineenses Sw.) juice on postprandial glycemia in humans after consumption of 25 g of available carbohydrates (approximately 50 g of white bread) and characterize the phenolic compounds and in vitro antioxidant capacity of araçá juice and pulp. The results showed that the clarified juice had a positive effect on postprandial glycemia reducing the total amount of glucose absorbed, lengthening the time to reach maximum blood glucose concentration,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Araçá; Postprandial glycemia; Diabetes.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000500011
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Soja transgênica BRS 243 RR: determinação de macronutrientes e das isoflavonas daidzeína e genisteína por Cromatografia Líquida de Alta Eficiência (CLAE) 116
Alezandro,Marcela Roquim; Almeida,Sandra Aparecida de; Maia,Patrícia Penido; Carvalho,Helenice Aparecida de; Azevedo,Luciana; Vieira,Elisabeth Pizzamiglio.
Este trabalho teve por objetivo determinar a composição centesimal e o conteúdo de Daidzeína (D) e Genisteína (G) da cultivar BRS 243 RR por CLAE. O preparo da amostra para cromatografia envolveu a remoção da gordura com hexano . Os analitos foram extraídos com etanol 70% acrescido de 0,1% de ácido acético. As condições cromatográficas otimizadas foram: coluna C18, fase móvel metanol: ácido acético 5% (1:1 v/v), vazão 0,5 mL/minuto, temperatura da coluna 30 °C, volume de injeção 40 µL e leitura em 254 nm. Os parâmetros de validação avaliados foram: linearidade y = 11242 x -37433, r = 0,9976 (D) e y = 18510 x -66761, r = 0,9980 (G); coeficientes de variação dos estudos de precisão intradia CV = 5,3% (D), CV = 6,7% (G) e interdias CV = 8,7% (D), CV = 9,7%...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Soja transgênica; Isoflavonas; Daidzeína; Genisteína; Composição centesimal; CLAE.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612008000300003
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional