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Conjugated linoleic acid supplementation: lipid content and hepatic histology in healthy Wistar rats Ciênc. Tecnol. Aliment.
Santos-Zago,Lilia Ferreira; Botelho,Adriana Prais; Oliveira,Admar Costa de; Maróstica Junior,Mário Roberto.
This work aimed to evaluate the effects of the consumption of two commercial conjugated linoleic acid (CLA) mixtures on lipid content and liver histology of healthy rats. The investigation was carried out using thirty rats divided into three groups: C (control), AE (AdvantEdge®CLA), and CO (CLA One®). The concentration of CLA was 2% of feed consumption, and the animals were supplemented daily for 42 days. The total lipid content of the liver was determined, and the histology of the organ was examined by Transmission Electronic Microscopy. The results of total liver lipid contents did not exhibit significant differences between the groups. With regard to hepatic histology, it was observed that although fat globules were visibly present in higher numbers and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Trans fatty acid; Liver integrity; Oxidative stress; Non-alcoholic steatohepatitis.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612011000100020
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Avaliação do perfil sensorial de chá light sabor pêssego Ciênc. Tecnol. Aliment.
Osawa,Cibele Cristina; Ferrari,Cristhiane Caroline; Siqueira,Priscila Becker; Brito,Carlos Alexandre Koguishi de; Sanvido,Gustavo Braga; Botelho,Adriana Prais; Alves,Leonardo Rangel; Cardoso,Cláudio Fernandes; Moais,Viviane Helena Ferreira; Melo,Lauro Luís Martins Medeiros de; Ribeiro,Ana Paula Badan; Bolini,Helena Maria André.
No presente estudo foi determinado o perfil sensorial e a aceitação de três marcas comerciais de chá light sabor pêssego, denominadas A, B e C, acondicionadas em embalagem PET e adquiridas no comércio local. O perfil sensorial foi determinado por Análise Descritiva Quantitativa (ADQ) utilizando-se uma equipe de 11 provadores rigorosamente selecionados e treinados. A aceitação dos produtos foi avaliada por 33 consumidores representativos do público alvo. Os resultados da ADQ foram submetidos à Análise de Variância (ANOVA), Teste de Média de Tukey e Análise de Componentes Principais. As amostras comerciais apresentaram perfis semelhantes em alguns termos descritores e diferenças significativas em outros. A amostra A caracterizou-se principalmente pelos...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Chá light; Pêssego; Análise sensorial; Análise descritiva quantitativa; Teste afetivo.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612008000500017
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