Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of salinity on the physiology of the red macroalga, Acanthophora spicifera (Rhodophyta, Ceramiales) Acta Botanica
Pereira,Débora Tomazi; Simioni,Carmen; Filipin,Elisa Poltronieri; Bouvie,Fernanda; Ramlov,Fernanda; Maraschin,Marcelo; Bouzon,Zenilda Laurita; Schmidt,Éder Carlos.
ABSTRACT Salinity is an important abiotic factor since it is responsible for the local and/or regional distribution of algae. In coastal regions, salinity changes with prevailing winds, precipitation and tide, and particularly in extreme intertidal conditions. Acanthophora spicifera is a red seaweed that occurs in the supratidal region in which changes in abiotic conditions occur frequently. This study evaluated the effects of salinity on the metabolism and morphology of A. spicifera. Algae were acclimatized under culture conditions with sterilized seawater for seven days. Experiments used different salinities (15 to 50 psu) for seven days, followed by metabolic analyses. This study demonstrates that extreme salinities affect physiological parameters of A....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acanthophora spicifera; Microscopy; Morphology; Physiology; Salinity.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-33062017000400555
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional