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Scheffer-Basso,Simone Meredith; Brustolin,Ricardo; Dall'Agnol,Miguel. |
The objective of this work was to evaluate the response of five birdsfoot trefoil populations (Lotus corniculatus L.), selected under severe and intense grazing (P38, P37, P9 and P3) or cutting (population Corte), one rhizomatous population from Morocco and two cultivars, São Gabriel (Brazil) and ARS 2620 (USA), to different cutting intervals (20 and 40 days). The trial was carried out in a greenhouse for 224 days. The plants were submitted to the treatments during four months, when it was made four and two cuttings for the 20 and 40 day intervals, respectively. In the following months, aerial part of the plants was totally removed and after 70 days of regrowth, evaluation of roots and aerial section were performed. Analysis of variance and multivariate... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Birdsfoot trefoil; Forage production; Management; Root. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000800004 |
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Soster,Maria Tereza Bolzon; Scheffer-Basso,Simone Meredith; Dall'Agnol,Miguel; Brustolin,Ricardo; Fontaneli,Roberto Serena. |
Este trabalho foi conduzido com o objetivo de caracterizar agronomicamente genótipos de cornichão (Lotus corniculatus L.), incluindo oito populações do cv. São Gabriel, um cultivar rizomatoso (cv. ARS-2620) e um cultivar sem rizomas (cv. Trueno). Plantas individuais foram cultivadas e submetidas a sete cortes em condições de campo, durante um ano, em Passo Fundo, Rio Grande do Sul, Brasil. Os genótipos apresentaram variabilidade quanto ao comprimento de entrenós, estatura, diâmetro, comprimento de legumes, produção de forragem e valor nutritivo. Na média geral, as populações e o cv. Trueno foram cerca de 50% mais produtivos em relação ao cv. ARS-2620. Os genótipos apresentaram entre 80 e 100% de sobrevivência. O conteúdo de proteína bruta reduziu de 21,8%... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Forragem; Rizomatoso; Valor nutritivo. |
Ano: 2004 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982004000700004 |
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