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Hauschild,Luciano; Bueno,Camila Ferreira Delfim; Remus,Aline; Gobi,Jaqueline de Paula; Isola,Renan Di Giovanni; Sakomura,Nilva Kazue. |
Broilers are traditionally managed with feeding programs that often consist of three or four phases. In this study we investigated whether a multiphase feeding program (14 phases) of broilers based on the optimal mix of two feeds could replace a traditional four phase system while maintaining broiler performance. To evaluate this prposed program we measured variables of performance, carcass yield, and nitrogen excretion. In addition, we determined if the multiphase feeding program (14 phases) would be equally effective regardless of bird gender. A total of 480 day-old Cobb chicks were used, with an average weight of 44.74 ± 0.16 g (females) and 44.71 ± 0.11 g (males). The birds were distributed in a completely randomized 2 × 2 factorial design. Each... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Avinesp 1.0; Precision nutrition; Body composition; Levels of lysine. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162015000300210 |
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Bueno,Camila Ferreira Delfim; Veloso,Álvaro Luís de Carvalho; Faria Filho,Daniel Emygdio de; Dias,Adélio Nunes; Fernandes,Vanilza; Couto,Felipe Amorim Paes do; Matos Júnior,João Batista; Carneiro,Wilson Almeida. |
Objetivou-se com este experimento avaliar o efeito da inclusão de torta de mamona destoxificada (TMD) na ração de poedeiras comerciais sobre o desempenho e a qualidade interna e externa dos ovos. Foram utilizadas 200 poedeiras comerciais de 40 a 50 semanas de idade, da linhagem Hy-Line W-36®, com 1543±34g de peso corporal, que foram distribuídas em um delineamento inteiramente casualizado com cinco tratamentos (0, 5, 10, 15 e 20% de torta de mamona destoxificada na ração) com cinco repetições de oito aves cada. Foram avaliados o consumo de ração, a produção, o peso e a massa de ovos e a conversão alimentar. A qualidade interna foi avaliada por meio da unidade de Haugh, percentual de albúmen e de gema. A qualidade da casca foi medida pela espessura,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alimento alternativo; Ricinina; Ricina; Ricinus communis L. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782014000300024 |
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