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Physical, chemical and sensory properties of gluten-free kibbeh formulated with millet flour (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) Ciênc. Tecnol. Aliment.
Brasil,Tcherena Amorim; Capitani,Caroline Dário; Takeuchi,Katiuchia Pereira; Ferreira,Tânia Aparecida Pinto de Castro.
Pearl millet flour was utilized in kibbeh formulations instead of whole-wheat flour. Physicochemical properties, oxidation stability and sensorial characteristics of control kibbeh made with whole-wheat flour (CT) were compared with kibbehs prepared with millet flour (roasted or wet) and stored for 90 days (–18 °C). Kibbeh prepared with millet flour presented good oxidation stability (TBARS concentration). Baked kibbehs (with roasted millet flour) presented good acceptability and kibbeh samples did not differ significantly (p > 0.05) from the whole-wheat flour sample, when global appearance, texture and flavor were evaluated. Millet flour could be a suitable ingredient for kibbeh formulations, maintaining their nutritional value and sensorial quality in...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Gluten-free products; Alternative cereal; Food stability; Meat products; Acceptability; Roasting.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612015000200361
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Recuperação de proteínas do soro de leite por meio de coacervação com polissacarídeo PAB
Capitani,Caroline Dário; Pacheco,Maria Teresa Bertoldo; Gumerato,Homero Ferracini; Vitali,Alfredo; Schmidt,Flávio Luis.
O objetivo deste trabalho foi recuperar e fracionar as proteínas do soro de leite por meio da técnica de coacervação, utilizando o polissacarídeo carboximetilcelulose sódica (CMC). O soro de leite foi obtido da fabricação industrial do queijo tipo frescal. Foram estudados concentrações do polímero (0,1% a 0,9% CMC p/v) e valores de pH, a fim de se obter uma precipitação seletiva das proteínas do soro de leite, sendo as condições otimizadas para produção em piloto. Mediante ajuste gradual, foi possível obter, no pH 3, uma precipitação das proteínas totais (PT/CMC); no pH 4, da beta-lactoglobulina (beta-Lg/CMC) e, no pH 3,2, a maior proporção de alfa-lactoalbumina (alfa-La/CMC). Os coacervados foram separados, por aplicação de força centrífuga, e...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carboximetilcelulose; Beta-lactoglobulina; Alfa-lactoglobulina; Hidrocolóides coacervados.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2005001100010
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