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Isotopic traceability in body tissues and in different breeding periods of broilers Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Oliveira,R.P.; Ducatti,C.; Carrijo,A.S.; Pezzato,A.C.; Denadai,J.C.; Sartori,J.R.; Cruz,V.C..
The inclusion of poultry viscera meal (VM) in broiler diets to possibly replace it with strictly vegetable diet (VE) and vice-versa, using the technique of carbon and nitrogen stable isotopes in different tissues was traced. One hundred ninety-two one-day-old chicks that had been distributed randomly were used in twelve experimental treatments with four replications of four chicks each. The treatments consisted of vegetable diet (VG) for diets containing FV going after a certain age or the reverse, in which the birds began feeding VM on diet and then switched to VE diet. At 42 days of age, samples of pectoral muscle (Pectoralis major), keel and tibia were collected, with later determination of isotopic ratios (13C/12C and 15N/14N). The stable isotopes...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Broiler; Poultry viscera meal; Stable isotopes; Carbon-13; Nitrogen-15.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352012000500033
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Lisina digestível em dietas de baixa proteína para frangos de corte tipo caipira de um aos 28 dias Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Oliveira,H.G.; Carrijo,A.S.; Kiefer,C.; Garcia,E.R.M.; Oliveira,J.A.; Silva,J.B.; Freitas,L.N.; Horing,S.F..
Avaliou-se a inclusão de diferentes porcentagens de lisina digestível em dietas de baixa proteína para frangos de corte tipo caipira, machos e fêmeas, com idade entre um e 28 dias. Utilizaram-se 792 machos e 792 fêmeas de linhagem comercial, de um dia de idade, distribuídos em delineamento inteiramente ao acaso, em esquema fatorial 2x6 (sexo x porcentagem de lisina digestível: 0,85; 0,90; 0,95; 1,00; 1,05 e 1,10%) com seis repetições de 22 aves. Não foi constatada interação (P&gt;0,05) de sexo versus inclusão de lisina. Observou-se superioridade (P<0,05) dos machos em relação às fêmeas para todas as variáveis avaliadas. O ganho de peso dos frangos diminuiu linearmente (P<0,05) em função do aumento da porcentagem de lisina digestível na dieta e...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aminoácidos; Carcaça; Desempenho; Frango; Sistema semi-intensivo.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352013000200028
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