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Influence of soybean storage conditions on crude oil quality AGRIAMBI
Alencar,Ernandes R. de; Faroni,Lêda R. D.; Peternelli,Luiz A.; Silva,Marco T. C. da; Costa,André R..
This study was done to evaluate the quality of crude oil from soybeans stored under different conditions. The grains were harvested at 18% (w.b.) moisture content (m.c.), and after drying to 11.2, 12.8 and 14.8% they were stored at 20, 30 or 40 ºC. Changes in free fatty acid (FFA) content, peroxide, iodine and photometric color index of the extracted oil were determined at 45-day intervals for 180-day storage. In general, oil FFA content increased in all the samples, except in grains at 11.2% m.c. and stored at 20 ºC. The peroxide and photometric color index increased significantly, independently of storage conditions; however, the increase was more accentuated in oil extracted of stored grains at high m.c. and temperature. It was concluded that crude oil...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Soybean quality; Hydrolytic rancidity; Oxidative rancidity.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662010000300010
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Qualidade dos grãos de soja armazenados em diferentes condições AGRIAMBI
Alencar,Ernandes R. de; Faroni,Lêda R. D.; Lacerda Filho,Adilio F.; Peternelli,Luiz A.; Costa,André R..
Objetivou-se, com este estudo, avaliar a qualidade dos grãos de soja armazenados em diferentes condições. Grãos de soja foram colhidos com aproximadamente 18,0% b.u. de teor de água e secados até 11,2, 12,8 e 14,8% b.u. Para que os teores de água fossem mantidos, a soja foi armazenada nas seguintes condições de temperatura e umidade relativa para 11,2%: 20 ºC e 61,7%; 30 ºC e 67,9%; 40 ºC e 69,4%; para 12,8%: 20 ºC e 73,7%; 30 ºC e 76,7%; 40 ºC e 80,8%; e para 14,8%: 20 ºC e 82,7%; 30 ºC e 83,9%; 40 ºC e 85,3%. A cada 45 dias até 180 dias de armazenamento, foram determinados teor de água, classificação dos grãos, massa específica aparente, coloração e teor de lipídios. Em geral, os grãos deterioraram ao longo do armazenamento e a perda de qualidade foi...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Deterioração qualitativa; Coloração dos grãos; Teor de lipídios; Glycine max (L.) Merrill.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662009000500014
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