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Feddern,Vivian; Prá,Marina Celant De; Mores,Rúbia; Nicoloso,Rodrigo da Silveira; Coldebella,Arlei; Abreu,Paulo Giovanni de. |
ABSTRACT Eggs are one of nearly perfect protein foods, offering nutrients of great biological value. However, during storage, egg albumen and yolk components may alter and deteriorate egg quality. Therefore, the aim of this work was to assess egg quality during 9-week storage. Parameters such as Haugh unit, weight loss, egg width and length, specific gravity, yolk and albumen dimensions and their pH were evaluated weekly. A total of 270 eggs (n=5) collected from two different hen strains were evaluated under room (20 to 35 °C in summer; 11.2 to 29.7 °C in autumn) and refrigerated (0 to 5 °C in summer; -3.1 to 6.5 °C in autumn) temperatures. For storage time, an unfolding analysis was accomplished by regression analysis using orthogonal polynomials. As a... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Weight loss; Shell color; Haugh unit; Yolk index.. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542017000300322 |
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Centenaro,Graciela Salete; Feddern,Vivian; Bonow,Eliza Timm; Salas-Mellado,Myriam. |
Este trabalho teve como objetivos elaborar pães enriquecidos com proteína de pescado para aumentar o conteúdo deste nutriente no produto e avaliar estes pães sensorial, tecnológica e físico-quimicamente. A proteína de pescado foi obtida a partir de cabrinha (Prionotus punctatus), espécie de baixo valor comercial. Para obtenção da polpa de cabrinha, a matéria-prima foi submetida a um processo de lavagem, seguido de secagem. Foram desenvolvidas cinco formulações de pão: 30, 40 e 50% de polpa lavada úmida (PU) e 3 e 5% de polpa lavada seca (PS) em base à farinha. Os pães foram avaliados sensorial (teste de ordenação, escala hedônica e perfil de atributos), tecnológica (notas das características internas, externas e volume específico) e físico-quimicamente... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Pão; Cabrinha; Polpa; Proteína; Enriquecimento. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612007000300036 |
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Feddern,Vivian; Furlong,Eliana Badiale; Soares,Leonor Almeida de Souza. |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a disponibilização de nutrientes no farelo de arroz através de um processo de fermentação utilizando Saccharomyces cerevisiae como inóculo, bem como caracterizar os farelos não fermentado e fermentado química e nutricionalmente. Os parâmetros definidos para a fermentação foram 3% de levedura, 30% de umidade e um intervalo de 6 horas a 30 °C. A caracterização físico-química foi realizada segundo AOAC (2000), a digestibilidade in vitro e metionina disponível por método enzimático, cálcio por complexometria, açúcares redutores por espectrofotometria e micotoxinas pelo multimétodo de TANAKA (2001). Observou-se, que os açúcares redutores variaram de 3,4 a 4,8% durante 6 horas de fermentação. Comparando-se o farelo não... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Farelo de arroz; Fermentação; S. cerevisiae; Digestibilidade. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612007000400020 |
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Abreu,Paulo G. de; Dalla Costa,Osmar A.; Feddern,Vivian; Morés,Nelson; Coldebella,Arlei; Ramos,Clóvis M. C.. |
ABSTRACT The purpose of this study was to evaluate the spatial variation of temperature, relative humidity and black globe humidity temperature (BGHT) index in growing-finishing swine facilities, with and without evaporative air cooler. The experiment was conducted in a 60 x 9 m facility containing 32 pens of 3.20 x 4.00 m each, divided into two sectors. The treatments were without evaporative air cooler (control) and with evaporative air cooler. Temperature and relative humidity data were collected weekly in two periods (morning and afternoon) at 32 different sampling points, encompassing the center of each pen and the outer perimeter of the facility. Animal performance variables were: feed intake, feed conversion, weight out of the nursery, slaughter... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Animal welfare; Spatial analyses; Environment conditions; Semivariogram. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662016001101014 |
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Costa,Osmar Antonio Dalla; Feddern,Vivian; Athayde,Natalia Bortoleto; Manzke,Naiana Einhardt; Roça,Roberto de Oliveira; Lopes,Letícia dos Santos; Lima,Gustavo Julio Mello Monteiro de. |
ABSTRACT: This study was carried out to determine the combining effects of feeding up to 15 mg kg−1 ractopamine (RAC) to physically castrated (PC) pigs or those injected with an anti-GnRF vaccine (IC), on growth performance during suckling, weaning, growing and finishing phases. Out of a total of 1,160 male piglets, 50 % were surgically castrated at age 7, while 50 % underwent immunization against GnRF on the 103rd and 136th day of life. A completely randomized design, with two treatments (PC and IC), was used from the 1st until the 60th day of life. Afterwards, 792 animals, PC and IC, selected according to overall average weight (23.3 ± 0.69 kg) were allotted based on a completely randomized block design with a 2 × 4 factorial arrangement of treatments... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Β-agonists; Cutting yield; Lean meat; Stress parameters. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162018000300197 |
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