Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Room temperature aging to guarantee microbiological safety of Brazilian artisan Canastra cheese Ciênc. Tecnol. Aliment.
Dores,Milene Therezinha das; Nobrega,Juliana Escarião da; Ferreira,Célia Lucia de Luces Fortes.
Canastra cheese is one of the oldest and most traditional cheeses made from raw milk in Brazil. However, this type of practice may have severe consequences for human health. According to the current legislation, any cheese made from raw milk must be aged for at least 60 days. Traditionally, Canastra cheese is consumed after different ripening periods, but consumers usually prefer those that are aged less than eight days. This study aimed to evaluate the effects of physicochemical and microbiological parameters, with emphasis on the pathogenic microbiota regulated by law, on cheese aged at room temperature and under refrigeration. Cheese samples were collected from eight different cheese producers located in the Serra da Canastra region twice a year (rainy...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Food safety; Cheese; Raw milk; Staphylococcus aureus.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000100026
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Enterotoxigenic potential of Staphylococcus aureus isolated from Artisan Minas cheese from the Serra da Canastra - MG, Brazil Ciênc. Tecnol. Aliment.
Dores,Milene Therezinha das; Dias,Ricardo Souza; Arcuri,Edna Froeder; Nobrega,Juliana Escarião da; Ferreira,Célia Lucia de Luces Fortes.
This study aimed to evaluate the presence of enterotoxigenic S. aureus in the endogenous starter and in Artisan Minas cheeses from the Serra da Canastra. Sixteen samples of endogenous starters and cheese were collected during the rainy and dry seasons. The isolation and enumeration of S. aureus were performed using the PetrifilmTM-Rapid S. aureus Plate Count method. The presence of enterotoxin in the cheese samples was analyzed by the Optimal Sensitivity Plate (OSP) method and the ELFA-VIDAS®-Staph enterotoxin-II assay. S. aureus strains were tested for their ability to produce enterotoxins using the Optimal Sensitivity Plate (OSP) method and the polymerase chain reaction (PCR) assay for the classical enterotoxin genes. The Optimal Sensitivity Plate (OSP)...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Staphylococcal enterotoxins; Artisan Cheese; Staphylococcus aureus.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000200009
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Consumo e digestibilidades dos nutrientes em bovinos recebendo dietas contendo silagens de milho e sorgo, com e sem inoculante microbiano R. Bras. Zootec.
Silva,Almir Vieira; Pereira,Odilon Gomes; Valadares Filho,Sebastião de Campos; Garcia,Rasmo; Cecon,Paulo Roberto; Ferreira,Célia Lucia de Luces Fortes.
Avaliaram-se o consumo, as digestibilidades total, ruminal e intestinal dos nutrientes, a taxa de passagem da digesta ruminal e as concentrações de amônia e pH ruminal de dietas contendo silagens de milho e sorgo, com e sem inoculante microbiano. Utilizaram-se quatro animais Holandês x Zebu fistulados no rúmen e no abomaso, distribuídos em um quadrado latino 4 x 4 (duas silagens x dois inoculantes). Adotou-se uma relação volumoso:concentrado de 63:37%, na MS. O consumo e as digestibilidades total e ruminal dos nutrientes não foram influenciados pelas dietas experimentais. Para os consumos de MS, PB e NDT, registraram-se, respectivamente, valores médios de 6,61; 0,75 e 3,96 kg/dia. Obtiveram-se valores médios de 61,17 e 61,91; 61,43 e 13,21 e 52,13 e 92,96%...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amônia ruminal; Fibra em detergente neutro; Nutrientes digestíveis totais; PH; Proteína bruta; Taxa de passagem.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982006000800037
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional