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Fontes de Sódio e Relação Sódio: Cloro para Frangos de Corte Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Fischer da Silva,AV; Flemming,JS; Borges,SB.
Foram utilizados 2.880 pintos de corte, para avaliar os efeitos de diferentes fontes de sódio (Na+) e relações sódio:cloro (Na+:Cl-) na ração. As aves receberam ração e água ad libtum. O delineamento experimental foi inteiramente casualizado, com quatro tratamentos e seis repetições. O ganho de peso, consumo de ração, conversão alimentar e mortalidade não foram influenciados (p>0,05) pela substituição da fonte tradicional de Na e pelas diferentes relações Na:Cl. A umidade da cama foi afetada pela fonte e níveis de Na na ração. Os resultados mostraram que pode-se utilizar o NaHCO3 como fonte parcial à exigência de Na para frangos de corte de 1 a 47 dias de idade.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bicarbonato de sódio; Cama; Cloreto de sódio; Desempenho.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2000000100008
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Performance and carcass yield of broilers fed with different digestible amino acid profiles recommended by nutrients requirements tables Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Pedroso,AC; Franco,SG; Flemming,JS; Borges,SA; Sillus,PP.
An experiment was conducted to evaluate the effect of different digestible amino acid profiles on the performance of broilers in two phases: from 1 to 21 days and from 22 to 42 days of age. At the end of the experiment, carcass yield and cut percentages were evaluated. Nine hundred and sixty AgRoss birds were distributed in a randomized block design with four treatments (four digestible amino acid profiles): Rostagno et al. (2000), Baker & Han (1994b), Degussa (1997) and those recommended by AgRoss (2000), with six repetitions and 40 birds per repetition (20 males and 20 females). The results showed that the four diets were able to provide the requirements of the birds, since no significant differences were seen among the treatments on the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Broilers; Carcass yield; Digestible aminoacids; Ideal protein.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2003000100004
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Use of mannanoligosaccharides in broiler feeding Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Flemming,JS; Freitas,JRS; Fontoura,P; Montanhini Neto,R; Arruda,JS.
A study with 2,400 broilers was carried out to compare the effect of the use of mannanoligosaccharides, Saccharomyces cerevisiae cell wall or growth promoter (Olaquindox) in the diet on broiler. Diets were based on corn and soybean meal. A completely randomized experimental design was used, and the obtained data were evaluated by analysis of variance and test of Tukey at a level of 5%. The following parameters were measured: feed intake, daily weight gain, feed conversion ratio, and mortality. It was concluded that the effect of the inclusion of mannanoligosaccharides in the diet on the studied parameters was significantly higher as compared to the inclusion of cell wall or to the control diet, but the effect was not different as compared to the inclusion...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Broiler diets; Alternative growth promoters; Additives in broiler diets.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2004000300005
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