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Lima, Lucas Cardoso; Fia, Ronaldo Fia; Ribeiro, André GeraldoCornelio; Porto, Felipe Lopes Miranda Meimberg; Hashizume, Bruna Mayumi. |
The aim of this study was analyse leaching of soil profile, in 0,2 and 0,5 meters of deep, through chemical elements( nitrate, sodium, potassium and phosphor) contained in the leachate percolated from composting piles of university restaurant food waste. The research was conducted at Federal University of Lavras. The composting piles were built based on the carbon to nitrogen (C:N) ratio of each material to be composted. The composted wastes were food scraps from University restaurant at Federal University of Lavras, sludge from Sewage Treatment Plant, Maravalha/ sawdust and grass (Panicum maximum Jacq cv Colonião). Were evaluated four treatments, as described: T1 (grass, food waste from university restaurant and water); T2( grass, food waste from... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Recursos Hidrícos e Ambientais Resíduo Sólidos; Nitrato; Lixiviação. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.seer.ufv.br/seer/index.php/reveng/article/view/759 |
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Lima, Lucas Cardoso; Fia, Ronaldo; Ribeiro, André GERALDO CORNELIO; Hashizume, Bruna Mayumi; Soares, Regina Aline. |
Este trabalho objetivou avaliar a qualidade do composto final proveniente de diferentes fontes de carbono e nitrogênio na compostagem de resíduos orgânicos resultantes das refeições do Restaurante Universitário (RU) da Universidade Federal de Lavras. Foram realizados quatro tipos de tratamento (T1 - capim e resíduo do RU; T2 - capim, resíduo do RU e lodo de esgoto; T3 - serragem/maravalha e resíduo do RU; e T4 - serragem/maravalha, resíduo do RU e lodo de esgoto). Para cada tratamento foram feitas duas repetições, cada pilha de compostagem teve a forma cônica com aproximadamente 1,30 metro de altura por 2 metros de base. O experimento foi conduzido com uma umidade de 40%. Após 120 dias em campo, o pH final dos tratamentos foram 8,6; 7,7; 6;7 e 6,8... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Energia na Agricultura; Recursos Hídricos e Ambientais Lodo Carbono Nitrogênio. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.seer.ufv.br/seer/index.php/reveng/article/view/812 |
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