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Genetic evolution of milk yield, udder morphology and behavior in Gir dairy cattle R. Bras. Zootec.
Fernandes,André Rabelo; Faro,Lenira El; Vercesi Filho,Anibal Eugênio; Machado,Carlos Henrique Cavallari; Barbero,Leandro Martins; Bittar,Eustáquio Resende; Igarasi,Mauricio Scoton.
ABSTRACT The objective of this study was to analyze the genetic evolution of milk production, udder morphology, and animal behavior of Gir dairy cattle. Data were obtained on the predicted breeding values for milk yield of 60,226 cows born from 1968 to 2015 and standardized predicted breeding values for udder conformation and milking behavior of 7,635 cows born from 1987 to 2015. The influence of tested bulls on genetic trends was discussed, with special focus on the period after 1993, the year when the predicted breeding values of the first group of tested bulls were released. The traits of interest were 305-d milk yield, fore udder attachment, rear udder height, rear udder width, teat length, teat thickness, ease of milking, and reactivity. Significant...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Linear traits; Mammary system; Reactivity; Teat morphology; Udder attachment.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982019000100304
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Desempenho de bovinos jovens alimentados com dietas contendo grão úmido de milho ou sorgo R. Bras. Zootec.
Igarasi,Mauricio Scoton; Arrigoni,Mário de Beni; Souza,André Alves de; Silveira,Antonio Carlos; Martins,Cyntia Ludovico; Oliveira,Henrique Nunes de.
Objetivou-se com este estudo verificar diferenças no desempenho de animais jovens alimentados com dietas contendo grão úmido de milho ou sorgo. Utilizaram-se dois tratamentos experimentais, nos quais a dieta total possuía, como ingrediente energético principal, grão úmido de milho (TMU) ou grão úmido de sorgo (TSU). Noventa novilhos inteiros F1 Red Angus <FONT FACE=Symbol>´</FONT> Nelore, com 8 meses de idade e 240 kg de peso vivo médio inicial, foram alimentados durante 172 dias e divididos nos dois tratamentos, segundo delineamento inteiramente casualizado. Não foi verificada diferença para ganho de peso diário, ganho de peso total e peso final de abate. Com relação à carcaça, a área de olho-de-lombo, a espessura de gordura subcutânea e a...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Nelore; Nutrição; Red Angus; Ruminantes; Silagem; Superprecoce.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982008000300017
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Características de carcaça e parâmetros de qualidade de carne de bovinos jovens alimentados com grãos úmidos de milho ou sorgo R. Bras. Zootec.
Igarasi,Mauricio Scoton; Arrigoni,Mário de Beni; Hadlich,Janaina Conte; Silveira,Antonio Carlos; Martins,Cyntia Ludovico; Oliveira,Henrique Nunes de.
Objetivou-se, com este estudo, verificar as diferenças nas características da carcaça, assim como nos parâmetros qualitativos da carne de novilhos jovens alimentados com dietas contendo silagem de grão úmido de milho ou sorgo. Foram utilizados dois tratamentos experimentais, nos quais a dieta total possuía como ingrediente energético principal a silagem de grão úmido de milho (TMU) ou a silagem de grão úmido de sorgo (TSU). Trinta e seis novilhos inteiros F1 Red Angus <FONT FACE=Symbol>´</FONT> Nelore com 8 meses de idade e peso médio inicial de 240 kg foram alimentados durante 172 dias e abatidos em seguida. O experimento foi conduzido em um delineamento inteiramente casualizado. Houve similaridade para o ganho de peso diário, ganho de peso...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Maciez; Nelore; Red Angus; Ruminante; Silagem.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982008000300018
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Fermentation and epiphytic microflora dynamics in sugar cane silage Scientia Agricola
Pedroso,André de Faria; Nussio,Luiz Gustavo; Paziani,Solidete de Fátima; Loures,Daniele Rebouças Santana; Igarasi,Mauricio Scoton; Coelho,Rodrigo Michelini; Packer,Irineu Humberto; Horii,Jorge; Gomes,Luiz Humberto.
Sugar cane silages are characterized by extensive yeast activity, alcohol production and great dry matter - DM - losses. Better knowledge of the fermentation process is fundamental to the development of efficient ensilage techniques for this forage. This study evaluates temporal changes in chemical composition, DM losses and epiphytic microflora in sugar cane silage. Mature sugar cane, variety RB835486 (12 months of vegetative growth), was hand harvested, processed in a stationary chopper and ensiled in 20-L plastic buckets provided with valves for gas release and a device for effluent collection. Laboratory silos were kept at ambient temperature and sampled after ½, 1, 2, 3, 7, 15, 45, 90, 120 and 180 days. Ethanol concentration reached 6.4% in DM after...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ethanol; Water soluble carbohydrates; Losses; Yeasts; Bacteria.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162005000500003
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