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Coelho,Mateus Merlo; Gonçalves,Lúcio Carlos; Rodrigues,José Avelino Santos; Keller,Kelly Moura; Anjos,Gustavo Vinícius de Souza dos; Ottoni,Daniel; Michel,Pedro Henrique Fulgêncio; Jayme,Diogo Gonzaga. |
Abstract: The objective of this work was to evaluate the effects of re-ensiling and bacterial inoculation on the quality of corn silage. The experiment was carried out in a 2x2 factorial design with or without inoculant (association of Lactobacillus plantarum and Propionibacterium acidipropionici), and with re-ensiling after 36 hours of aerobic exposure or only ensiling of the whole plant of 'BRS 1055' corn. The fermentative quality, nutritional parameters, dry matter losses, aerobic stability, and microbiological counts of silages were evaluated. Re-ensiling caused an increase of pH and in acetic acid and propionic acid concentrations, as well as in the dry matter (DM), crude protein, neutral detergent fiber, and neutral detergent fiber crude protein... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Additives; Aerobic deterioration; Dry matter losses; Re-ensiling. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2018000901045 |
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Jayme,Cristiano Gonzaga; Molina,Lívio Ribeiro; Gonçalves,Lúcio Carlos; Jayme,Diogo Gonzaga; Pires,Daniel Ananias de Assis; Borges,Iran. |
Conduziu-se este trabalho, com o objetivo de determinar o momento de colheita da Brachiaria brizantha para produção de silagem. As silagens foram abertas após 56 dias de fermentação. Os tratamentos utilizados foram quatro idades de crescimento: 28, 56, 84 e 112 dias. Foi utilizado delineamento inteiramente casualisado, com quatro repetições por tratamento. As produções de MS aumentaram com o avanço da maturidade da planta, variando de 3,04 a 11,47 t/ha. O menor teor de MS entre as silagens ocorreu aos 28 dias 17,16%, sendo semelhante aos 84 dias (p>0,05), enquanto o maior valor de 22,62% foi observado para a idade de 112 dias de crescimento. Os valores de digestibilidade "in vitro" da matéria seca (DIVMS) variaram de 67,40% a 57,40% com o avanço da... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Nitrogênio amoniacal; PH; Produção; Valor nutritivo. |
Ano: 2009 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542009000200035 |
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