Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physicochemical characterization and antioxidant capacity of pitanga fruits (Eugenia uniflora L.) 116
Bagetti,Milena; Facco,Elizete Maria Pesamosca; Piccolo,Jaqueline; Hirsch,Gabriela Elisa; Rodriguez-Amaya,Delia; Kobori,Cintia Nanci; Vizzotto,Márcia; Emanuelli,Tatiana.
This study was carried out to obtain more information about the physicochemical properties, composition, and antioxidant activity of pitanga fruits (Eugenia uniflora L.), particularly fruits from the State of Rio Grande do Sul, Brazil. Pitanga with different flesh colors (purple, red, and orange) from tree selections cultivated at Embrapa Clima Temperado (RS-Brazil) were analyzed. Only slight differences were observed in the quality parameters and in the proximate and fatty acid compositions among the fruits studied. The extracts from purple-fleshed pitanga had the highest total phenolic and anthocyanin contents along with the highest antioxidant capacity. The antioxidant capacity (DPPH and FRAP assays) of methanolic pitanga extracts was highly correlated...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sugars; Insaturated fatty acids; Β-cryptoxanthin; Lycopene; Β-carotene.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612011000100021
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional