Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Detection and characterization of bacteriocin-producing Lactococcus lactis strains 59
Moreno,Izildinha; Lerayer,Alda L.S.; Leitão,Mauro F. de Freitas.
One hundred sixty seven strains of Lactococcus lactis were screened for bacteriocin production by well diffusion assay of GM17 agar. Fourteen (8.4%) produced antimicrobial activity other than organic acids, bacteriophages or hydrogen peroxide. The frequency of bacteriocin production ranged from 2% in L. lactis subsp. cremoris up to 12% in L. lactis subsp. lactis. Antimicrobial activities were not observed in any strain of L. lactis subsp. lactis var. diacetylactis. Among thirteen bacteriocin-producing strains and two nisin-producing strains (L. lactis subsp. lactis ATCC 11454 and L. lactis subsp. lactis CNRZ 150), eight (53%) were characterized as lactose-positive (Lac+) and proteinase-negative (Prt-). The bacteriocin-producing cultures were also...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: L. lactis; Bacteriocins; Fermentation; Plasmids.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37141999000200008
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional