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Agrochemicals and storage times on soybean seed vigor PAB
Bortoletto,Wilian Vinicius; Macedo,Willian Rodrigues; Oliveira,Thalyta Coelho de; Souza,Daniela Silva.
Abstract: The objective of this work was to investigate the potential physiological damage of the treatment of '97Y07RR' soybean seeds with different pesticides at different storage times, in order to define the optimal period of sowing. The germination rate, the germination speed index, and shoot fresh matter were evaluated. Thiamethoxam did not cause losses in seed vigor with increasing storage time; however, the other agrochemicals caused significant losses. Seed treatment should be performed up to 90 days before sowing.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Glycine max; Germination; Germination speed index; Physiological quality; Seed treatment..
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017000200129
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Effect of Thymol on Soybean Seeds Germination: Physiological and Biochemical Analysis BABT
Lima,Eduarda Lee Ferreira; Macedo,Willian Rodrigues; Silva,Geraldo Humberto.
Abstract Higher levels of reactive species of oxygen are harmful to plant tissues. This study evaluated the action of different doses of thymol on soybean seed germination, biometric analysis and enzymatic parameters; both involved in germination process. High doses of thymol affected the plantlet growth, but not hampered the germination.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ascorbate peroxidase; Catalase; Superoxide dismutase; Glycine max L; Seed vigor.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132019000100211
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Aplicação de reguladores vegetais em uva apirena 'Centennial Seedless' Ciência Rural
Macedo,Willian Rodrigues; Terra,Maurilo Monteiro; Tecchio,Marco Antonio; Pires,Erasmo José Paioli; Fernandes,Gisele Machado; Villar,Larissa; Moura,Mara Fernandes.
O trabalho objetivou avaliar o efeito de doses crescentes do forchlorfenuron associado ou não ao ácido giberélico sobre componentes físico-químicos da uva 'Centennial Seedless' para consumo in natura. Os tratamentos testados foram ácido giberélico (AG3) (0 e 5mg L-1) associado ao forchlorfenuron (0, 2, 4, 6, 8 e 10mg L-1). As variáveis analisadas foram a massa, o comprimento e a largura dos cachos, das bagas e dos engaços, o teor de sólidos solúveis, o pH, a acidez titulável e a relação sólidos solúveis/acidez titulável (SS/AT). O experimento foi conduzido em vinhedo localizado no município de São Miguel Arcanjo, no sudoeste do Estado de São Paulo, sendo os reguladores vegetais aplicados aos 15 dias após o pleno florescimento, mediante pulverização...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vitis vinifera L.; Ácido giberélico; Forchlorfenuron; Qualidade do fruto.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782010000800007
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