Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Functional anatomy and intestinal morphometry of bullfrog tadpoles subjected to a dietary regime with commercial feeds Ciência e Agrotecnologia
Seixas Filho,José Teixeira de; Mello,Silvia Conceição Reis Pereira; Cardoso,Fabiane Toste; Souza,Rodrigo Otavio Lopes de.
ABSTRACT One of the main hindrances to frog farming is the lack of knowledge of the nutritional requirements of tadpoles that allow nutritionists to formulate the ideal diet for this phase, reducing operational costs and providing homogeneity to the shoal. This study aimed at evaluating the anatomy of the digestive tract and morphometry of the midgut and hindgut of bullfrog (Lithobates catesbeianus) tadpoles to provide subsidies for nutritionists to make adjustments in the balancing of suitable diets for this species. The population of tadpoles that received the dietary regimen named DR3, which consisted of a fortnight increase of the dietary protein levels (from 32 to 45% of CP) for 60 days, showed the best results regarding weight gain, survival rate,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amphibians; Feed and feeding; Frog nutrition; Nutritional requirement; Protein.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542016000400464
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Frog meat microbiota (Lithobates catesbeianus) used in infant food Ciênc. Tecnol. Aliment.
Rodrigues,Eliane; Seixas Filho,José Teixeira de; Mello,Silvia Conceição Reis Pereira; Castagna,Airton Antonio; Sousa,Marcos Aurélio de; Silva,Ulisses Pereira.
Captive breeding of bullfrog (Lithobates catesbeianus) is of great economic potential, mainly for its thighs and leather. The nutritional quality of frog meat includes properly balanced amino acids with a protein profile of high biological value, low fat and low cholesterol, and high digestibility due to its short chain molecule structure. It is recommended by doctors and nutritionists, especially for protein restricted children or malnourished children. Aiming to aggregate value to the segment and offer a product with nutritional properties that meet the need of children aged six months and above, a meat product based on the composition of frog meat was developed experimentally. To ensure raw material quality after bleaching and deboning, the microbiota...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Preschool; Food security; Microbiological quality of food.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612014000100007
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização química e bacteriológica de polpa e surimi obtidos do espinhaço residual da filetagem de tilápia Ciência Rural
Mello,Silvia Conceição Reis Pereira; Freitas,Mônica Queiroz de; São Clemente,Sergio Carmona de; Franco,Robson Maia; Nogueira,Eduardo Bruno; Pinto,Maria Dalva Silva Ribas.
O objetivo deste estudo foi avaliar rendimentos, composição centesimal e características bacteriológicas da polpa e do surimi de tilápia obtidos a partir da desossa mecânica de espinhaços residuais da filetagem de peixes de 400 a 650 gramas e oriundos de unidade de processamento oficial. As amostras foram divididas em quatro lotes, com intervalos de prazo de coleta de dois meses. As análises realizadas foram determinação do rendimento, composição centesimal (umidade, proteína, lipídios e cinzas) e análises bacteriológicas: contagem de Bactérias Heterotróficas Aeróbias Mesófilas (CBHAM) e Psicrotróficas (CBHAP); isolamento e identificação de Salmonella spp., Staphylococcus coagulase positiva e Escherichia coli. Os rendimentos obtidos para a polpa e o surimi...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carne mecanicamente separada de pescado (CMSP); Surimi; Polpa de pescado; Tilápia; Oreochromis niloticus.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782010000300025
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional