Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Sensory quality of meat from Santa Inês lambs fed with guava (Psidium guajava L.) agroindustrial by-product 116
COSTA,Roberto Germano; CAVALCANTI,Maria Caroline de Almeida; NOBRE,Priscila Torres; QUEIROGA,Rita de Cássia Ramos do Egito; MEDEIROS,Geovergue Rodrigues de; SILVA,Nelson Vieira da; BATISTA,Ana Sancha Malveira; ARAÚJO FILHO,José Teodórico de.
Abstract The aim of this work was to determine the sensory quality (flavour, odour, tenderness, juiciness and overall acceptability) and physicochemical characteristics of meat from Santa Inês lambs fed with diets containing guava agroindustrial by-product (GAB). Was used samples of the longissimus lumborum of 40 entire males with an average slaughter weight of 32.0 kg, after approximately 105 days in a feedlot. Animals were randomly placed into four treatments (10 replicates per treatment) and fed with different levels of GAB (0, 20, 40 and 60%). Among the attributes examined, only odour was not influenced by the GAB. Inclusion of 40% GAB in diets (in place of corn) produced meat which satisfied consumer demands in terms of fresh colour, although with...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Flavour; Juiciness; Meat quality; Odour; Tenderness.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019005031119
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional