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Phytate-phosphorus and phytase contents on the relative weight of organs, intestinal morphometry and performance of broilers Ciência Rural
Catalan,Aiane Aparecida da Silva; Krabbe,Everton Luis; Avila,Valdir Silveira de; Lopes,Letícia dos Santos; Nunes,Ana Paula; Morés,Marcos Antonio Zanella; Roll,Victor Fernando Büttow; Xavier,Eduardo Gonçalves.
ABSTRACT: In order to evaluate the efficiency of phytase in diets with low and high phytate phosphorus (PP) 0content, as a consequence of wheat bran inclusion, on the relative weight of organs, intestinal morphometry and performance, three hundred and eighty-four male Cobb500 broilers were housed in metabolic cages. Animals were assigned into four treatments in a 2x2 factorial scheme in a randomized block design with eight replicates of 12 birds each. From 11 days of age birds received experimental diets, which consisted of: Diet low in PP; Diet low in PP with phytase (500FTU kg-1); Diet with a high PP and Diet with a high PP with phytase (500FTU kg-1). At 22 and 32 days of age two birds were slaughtered in order to collect gizzard, heart, liver, cecum,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bird; Enzyme; Substrate; Wheat bran..
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782016001001858
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Produção de carne em ovinos de cinco genótipos: 3. Perdas e morfologia Ciência Rural
Osório,José Carlos; Oliveira,Nelson Manzoni de; Nunes,Ana Paula; Pouey,Juvêncio Luiz.
O estudo foi realizado objetivando quantificar e comparar as perdas e morfologia in vivo e na carcaça, em cordeiros machos castrados (com 30 dias) das raças Merino, Ideal, Corriedale, Romney Marsh e Texel, nascidos e criados em condições extensivas de campo nativo (predominância de Paspalum notatum Függe e Axonopus affïnis Chase) até o desmame (10 semanas), no Centro de Pesquisa de Pecuária dos Campos Sulbrasileiros - CPPSUL - EMBRAPA de Bagé, RS, Brasil. A partir do desmame, iniciou-se a suplementação dos cordeiros (200g/cab./dia) com uma ração contendo 17% de proteína bruta e 75% de nutrientes digestíveis totais. Até uma semana pós-desmame, a ração foi oferecida em regime de confïnamento e, após, a campo até o abate. Foram abatidos 50 cordeiros, sendo...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ovino; Cordeiro; Morfologia.
Ano: 1996 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84781996000300024
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