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Morphometrics and cytogenetics of Gracilinanus Agilis and Cryptonanus spp. (Didelphimorphia: Didelphidae) from central and northeastern Brazil Mastozool. neotrop.
Garcia,João P.; Oliveira,João A.; Corrêa,Margaret M. O.; Pessôa,Leila M..
Species of the didelphid genera Gracilinanus and Cryptonanus are morphologically and cytogenetically very similar. Several qualitative characters, some of which exhibit intraspecific polymorphisms, have been used to distinguish these genera, but more data are needed to characterize them better. Samples of G. agilis and Cryptonanus spp. from nine localities in central and northeastern Brazil were analyzed. Multivariate analyses of craniodental measurements and descriptive statistics of external body measurements indicate that G. agilis is conspicuously larger than Cryptonanus spp., and that general size is the main factor distinguishing these forms. Size differences can be combined with qualitative characters making the differentiation between G. agilis and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Differentiation; General size; Karyotypes; Mouse opossums.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0327-93832010000100006
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Qualidade do café natural e despolpado após diferentes tipos de secagem e armazenamento AGRIAMBI
Coradi,Paulo C.; Borém,Flávio M.; Oliveira,João A..
Para se comparar as alterações na qualidade do café natural e despolpado em condições de umidades relativas de 60 e 80% e temperatura controlada de 23 °C aos 90 e 180 dias de armazenamento, realizou-se este trabalho no Departamento de Engenharia e no Pólo de Tecnologia em Pós-Colheita do Café da Universidade Federal de Lavras. A colheita do café, variedade Topázio, foi seletiva, enquanto uma parte foi despolpada e a outra processada de forma natural; no entanto, uma parcela de cada tipo de café foi conduzida para a secagem em terreiro e a outra parcela para secagem com temperaturas de 40 e 60 °C; após a secagem, o café foi armazenado em ambiente hermético mantendo-se constantes as umidades relativas de 60 e 80%. Para avaliação da qualidade foram feitas...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Topázio; Umidade; Temperatura; Terreiro.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662008000200011
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Quality of soybean seeds with high mechanical damage index after processing and storage AGRIAMBI
Neve,José M. G.; Oliveira,João A.; Silva,Humberto P. da; Reis,Rodrigo de G. E.; Zuchi,Jacson; Vieira,Antônio R..
ABSTRACT This study aimed to evaluate the quality of soybean seeds with high level of mechanical damages from different processing stages and stored with and without fungicide treatment. Collections of seed samples were performed during the processing at the following points: hopper, pre-cleaning, dryer, cleaning, spiral, sieve-classifier and the gravity table. The experimental design was completely randomized in a 9 x 2 factorial scheme, with 9 collection points and two seed treatments, in four replicates. The seeds were then evaluated immediately after processing and after six months of storage. The processing progressively improved the attributes of soybean seed quality throughout the different stages in which the gravity table plays an important role...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Glycine max; Seed processing; Vigor; Health.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662016001101025
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