Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
FROM THE CONCEPT OF MULTIFUNCTIONAL AGRICULTURE TO THE MEASURE OF MULTIFUNCTIONAL FARMING 31
Blasi, E.; Cicatiello, Clara; Passeri, N..
The objective of this paper is to deeply analyze some of the theoretical and methodological implications linked to the definition, the characterization, the evaluation and the estimation of the economic results of a multifunction agricultural farm. A deep study of these aspects seems essential for two reasons. On one hand, society is pressing farms to enlarge the existing set of goods and services; on the other hand, sector policies offer to farms new opportunities, which regard the allocation of services linked to the different functions that agriculture is able to carry out. In these conditions, in order to make the entrepreneur able to decide which services to set in motion, considering the economical input that their activation could bring to the farm,...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Multifunctionality; Economic indicators; Rural development; Agribusiness; Labor and Human Capital; Teaching/Communication/Extension/Profession.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/57503
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Le performance ambientali dei processi di produzione agricola. Cosa la Carbon Footprint dei prodotti agroalimentari non è in grado di dire. 31
Passeri, N.; Blasi, E.; Franco, Silvio.
Molti studi analizzano il rapporto tra produzione agricola ed emissioni di gas serrra. Nella quantificazione dell’impatto ambientale del settore aagroalimentare, in termini di gas serra, si sta affermando la metodologia del Life Cycle Assesment (LCA) normata dalle ISO 14040 e 14044. Tra i diversi i risultati, l’analisi LCA determina l’Impronta Carbonica (C Carbon Footprint), derivante dagli utilizzi di materia ed energia nelle fasi di produzione, trasformazione, distribuzione, consumo e smaltimento di un prodootto agroalimentare. La metodologia LCA considera l’attività agricola come un processo industriale e, concentrandosi sulla determinazione delle emissioni per i singoli fattori immessi nei processi produtt tivi e non considerando l’intrinseca capacità...
Tipo: Presentation Palavras-chave: Carbon footprint; Bilancio ecologico; Produzione agricola; Impronta ecologica; Impatto ambientale.; Environmental Economics and Policy; Q56; Q57; Q18.
Ano: 2012 URL: http://purl.umn.edu/124124
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional