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Figueiredo,Alex ST; Resende,Juliano TV; Faria,Marcos V; Paula,Juliana T; Rizzardi,Diego A; Meert,Leandro. |
ABSTRACT: This study carried out agronomic evaluation and estimated the combining ability of tomato lines for the industrial segment, aiming to elect promising genotypes for breeding and to find simple hybrids with superior traits. Randomized-blocks design was used with 57 treatments (45 experimental hybrids, 10 lines and 2 checks treatments) with 3 replications. A complete diallel among 10 tomato lines for processing was used. Evaluated traits were: fruit total (YT) and commercial production (YC), pulp yield (YP), fruit average mass (MM) and total soluble solids content (TSS). Diallel crosses allowed synthesizing experimental hybrids with superior traits when compared to commercial hybrids. Non-additive effects prevailed over the expression of YT, YC, YP... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Solanum lycopersicum; Diallel analysis; Industrial processing.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362016000100086 |
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Paula,Juliana T; Faria,Juliano TV Resende; Marcos V; Figueiredo,Alex ST; Schwarz,Kélin; Neumann,Edina R. |
RESUMO: Frutos de tomateiro são colhidos em estádios pouco avançados de maturação em função da distância entre mercados consumidores assim como para se obter maior tempo de prateleira. Sabe-se que o estádio de maturação no momento da colheita interfere diretamente na qualidade do fruto. O objetivo desse estudo foi avaliar as características físico-químicas e os compostos bioativos de frutos de tomateiro (cultivares AP-529 e Tinto) em função da colheita em cinco estádios de maturação (verde-maduro, verde-rosado, rosa-esverdeado, róseo e vermelho-claro). As características físico-químicas avaliadas foram firmeza, teor de sólidos solúveis (TSS), acidez titulável (AT), relação TSS/AT e açúcares redutores. Os compostos bioativos avaliados foram: ácido... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Solanum lycopersicum; Qualidade; Colheita; Antioxidantes.. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362015000400434 |
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