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Analysis of the secondary compounds produced by Saccharomyces cerevisiae and wild yeast strains during the production of "cachaça" BJM
Dato,Maria Cecília Fachine; Pizauro Júnior,João Martins; Mutton,Márcia Justino Rossini.
The aim of this study is to compare the composition of "cachaças" produced in 10 fermentation cycles by Saccharomyces cerevisiae (Sc) and wild yeast strains [Pichia silvicola (Ps), Pichia anomala 1 (Pa1), Pichia anomala 2 (Pa2) and Dekkera bruxelensis (Db)], isolated from distilleries in Jaboticabal - SP, Brazil. The secondary components of the heart fraction were determined by gas chromatography. The levels of secondary components were influenced by the wine pH, which varied among yeast strains. S. cerevisiae showed slightly more secondary components, whereas wild strains produced more higher alcohols. Wild yeast strains were shown to be adequate for the production of a high quality "cachaça".
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Distillate composition; Aldehyde; Higher alcohols; Secondary components; Yeast.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822005000100014
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Efeito do uso de probiótico sobre o desempenho e atividade de enzimas digestivas de frangos de corte R. Bras. Zootec.
Lima,Andréa Cristina Frizzas de; Pizauro Júnior,João Martins; Macari,Marcos; Malheiros,Euclides Braga.
O presente estudo foi realizado com o objetivo de pesquisar o desempenho e quantificar a atividade das enzimas digestivas: amilase, lipase e tripsina, dos frangos de corte submetidos a diferentes níveis de energia, na dieta, e a diferentes doses de probiótico na ração. Foram utilizados 360 pintos da linhagem Hubbard, alimentados com dietas contendo 2.900 e 3.200 kcal EM/kg, associadas com a adição de 0, 200 e 400 ppm de probiótico (Bacillus subtilis - 10(10) células viáveis esporuladas/grama de produto). Aos 14, 28 e 42 dias de idade, duas aves de cada unidade experimental foram abatidas, o pâncreas e o intestino delgado retirados, pesados e rapidamente congelados em nitrogênio líquido para posterior determinação das atividades enzimáticas. O delineamento...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Enzimas digestivas; Frangos de corte; Probiótico.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982003000100025
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