Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Tracking of sources of contamination of raw milk in different points of the production process Sci. Agrar.Paran. / SAP
Wobeto, Jaqueline Rocha; Pozza, Magali Soares; Pozza, Paulo Cesar; Tsutsumi, Claudio Yuji; Eckstein, Ilton Isandro; Junior, Nivaldo Karvatte.
The present work was objective to evaluate the quality of refrigerated raw milk through microbiological swabs being used at three different points of milking, which were represented by the liner (last set), tank and hose connected to the container end unit before and after the adoption of procedures for cleaning equipment. The experiment was conducted in period of May to June, 2009, in five milk properties, all situated in Parana west region. The data have been obtained by: check list and; analysis of the diverse points of production with research of mesophilic and psychrotrophic microorganisms. The cleaning is not seen by producers as generating element of quality. The main contamination points were then liner hose connected to the tank. In the samples of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Higienização; Micro-organismos; Qualidade.
Ano: 2013 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6934
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Inulina na Produção de Frangos de Corte Sci. Agrar.Paran. / SAP
Silva, Wagner Thiago Mozer da; Borsatti, Liliane; Nunes, Ricardo Vianna; Pozza, Paulo Cesar; Pozza, Magali Soares dos Santos; Bruno, Luis Daniel Giusti.
Introdução   A produção de frangos de corte representa grande importância para a economia brasileira, sendo um potente gerador de emprego e renda. Nos últimos anos, tem apresentado avanços no aspecto produtivo, parte destes associados ao melhoramento genético e ao avanço do conhecimento nas áreas de manejo, de alimentação e de nutrição (ALBINO et al., 2007). Desta maneira, a nutrição desempenha importante papel, que abrange desde a formulação de dietas que visam atender às exigências nutricionais, como busca pelo incremento no aproveitamento dos nutrientes presentes nos alimentos, em geral a base de milho e soja. Assim, o dinamismo da nutrição animal vem buscando novas estratégias para melhorar a digestibilidade dos alimentos e proporcionar condições...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Prebiótico; Inulina; Avicultura.
Ano: 2012 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6462
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Arginine metabolism and importante in swine nutrition Sci. Agrar.Paran. / SAP
Castilha, Leandro Dalcin; Pozza, Paulo Cesar; Costa, Patricia Barcellos; da Silva, Yolanda Lopes; Nunes, Ricardo Vianna; Neumann, Marcelo Eduardo.
 The swine nutrition in recent years has been the focus of several experimental studies, especially in relation to protein and amino acid nutrition. In this context, arginine is one of the amino acid in increasing research, which metabolism is dynamic, participating in several metabolic pathways and generating numerous compounds. The arginine synthesis occurs primarily in the intestinal-renal axis, where lining cells from the small intestine produce citrulline and proximal tubule cells from kidney extract citrulline from the bloodstream, converting it into arginine, returning it to circulation. Arginine is chemically named 2-Amino-5-Guanidopentanoic Acid, and it is a conditionally nonessential amino acid for pigs, considering that is required primarily...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Metabolismo protéico; Nutrição de monogástricos; Aminoácidos básicos; Aminoácido condicionalmente não-essencial.
Ano: 2014 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6084
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional