Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Early weaning and concentrate supplementation strategies for lamb production on Tifton-85 pasture R. Bras. Zootec.
Silva,Cláudio José Araújo da; Fernandes,Sergio Rodrigo; Silva,Marina Gabriela Berchiol da; Monteiro,Alda Lúcia Gomes; Poli,César Henrique Espírito Candal; Prado,Odilei Rogerio; McMannus,Concepta; Gilaverte,Susana.
The influence of early weaning and concentrate supplementation strategies on sward characteristics, forage chemical composition and lamb productivity were evaluated in four production systems on Tifton-85 pasture: suckling lambs not supplemented until slaughter; suckling lambs supplemented with concentrate in creep feeding until slaughter; early-weaned lambs not supplemented until slaughter; and early-weaned lambs supplemented with concentrate until slaughter. Structural, morphological and productive characteristics of pasture were measured. The forage was chemically analyzed to estimate its composition. Lambs average daily gain and productivity were calculated. Sward height, forage and morphological components mass were lower in systems without weaning....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Average daily gain; Creep feeding; Leaf:stem ratio; Productivity; Stocking rate.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000800428
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Electronic and visual identification devices for adult goats reared in semi-intensive system R. Bras. Zootec.
Kowalski,Luciana Helena; Monteiro,Alda Lúcia Gomes; Hentz,Fernando; Prado,Odilei Rogerio; Kulik,Carlos Henrique; Fernandes,Sergio Rodrigo; Silva,Cláudio José Araújo da.
This study intended to evaluate three identification devices for adult goats reared in semi-intensive system. They were (1) the ruminal bolus, electronic identification device composed of non-toxic ceramic and weighing 74.4 g; (2) small ear tag on left ear, visual identification device with dimensions of 50 × 15mm; and (3) big ear tag on right ear, also a visual identification device with dimensions of 42 × 48 mm. Twenty-two crossbred Boer female goats with mean age of 4 years and mean body weight (BW) of 52.6 kg were used. The identification devices were applied on all animals. Time spent for administration/application, readability and retention rate of devices were assessed. Problems during and after the application of devices, as well as device losses...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ear tags; Electronic ruminal bolus; Retention rate; Time for application.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000200008
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Carcaças e componentes não-carcaça de cordeiros terminados em pasto de azevém recebendo suplementação concentrada Ciência Rural
Ribeiro,Ticiany Maria Dias; Costa,Ciniro; Monteiro,Alda Lúcia Gomes; Piazzetta,Hugo von Linsingen; Fernandes,Maria Angela Machado; Prado,Odilei Rogerio.
O trabalho foi desenvolvido com o objetivo de avaliar a resposta das características objetivas e subjetivas das carcaças e dos não componentes da carcaça de cordeiros desmamados precocemente e terminados em pasto de azevém anual ao fornecimento crescente de suplemento concentrado (sem suplementação; 0,9%; 1,8% do peso corporal e ad libitum) na dieta. Os cordeiros foram abatidos ao atingirem 32kg de peso corporal e medidas corporais foram tomadas antes do abate. Após o abate, registraram-se os pesos da carcaça quente, do conteúdo digestivo e dos não-componentes da carcaça. As carcaças permaneceram por 24 horas em câmara fria a 5°C, obtendo-se o peso da carcaça fria. Obtiveram-se os rendimentos e as medidas objetivas e subjetivas das carcaças e, por...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Estado de engorduramento; Peso de carcaça; Rendimento de carcaça; Vísceras.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782012000300023
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional