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Nematicidal activity of Paecilomyces marquandii proteases on infective larvae of Ancylostoma spp BABT
Genier,Hugo Leonardo André; Queiroz,José Humberto de; Braga,Fabio Ribeiro; Soares,Filippe Elias de Freitas; Araújo,Jackson Victor de; Pinheiro,Iara Rebouças.
ABSTRACT The present study aimed to evaluate the action of Paecilomyces marquandii proteases on Ancylostoma spp L3. White halos in the zymogram confirmed the proteolytic action. Difference (p <0.01) between the number of L3 in the differents groups was found, with 41.4% of reduction of Ancylostoma spp. L3 before 24 hours.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Biological control; Nematophagous fungi; Protease; Zoonosis.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132016000100423
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Hydrolysis of galacto-oligosaccharides in soy molasses by α -galactosidases and invertase from Aspergillus terreus BABT
Reis,Angélica Pataro; Guimarães,Valéria Monteze; Ferreira,Joana Gasperazzo; Queiroz,José Humberto de; Oliveira,Maria Goreti Almeida; Falkoski,Daniel Luciano; Almeida,Maíra Nicolau de; Rezende,Sebastião Tavares de.
Two α -galactosidase (P1 and P2) and one invertase present in the culture of Aspergillus terreus grown on wheat straw for 168 h at 28ºC were partially purified by gel filtration and hydrophobic interaction chromatographies. Optimum pH and temperatures for P1, P2 and invertase preparations were 4.5-5.0, 5.5 and 4.0 and 60, 55 and 65ºC, respectively. The K M app for ρ -nitrophenyl-α -D-galactopyranoside were 1.32 mM and 0.72 mM for P1 and P2, respectively, while the K M app value for invertase, using sacarose as a substrate was 15.66 mM. Enzyme preparations P1 and P2 maintained their activities after pre-incubation for 3 h at 50ºC and invertase maintained about 90% after 6 h at 55 ºC. P1 and P2 presented different inhibition sensitivities by Ag+,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aspergillus terreus; Galactooligosaccharides; Α-galactosidase; Invertase; Soy molasses.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132010000300029
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Multi-enzyme complex of white rot fungi in saccharification of lignocellulosic material BJM
Cardoso,Wilton Soares; Queiroz,Paula Viana; Tavares,Gabriella Peterlini; Santos,Fernando Almeida; Soares,Filippe Elias de Freitas; Kasuya,Maria Catarina Megumi; Queiroz,José Humberto de.
ABSTRACT The multi-enzyme complex (crude extract) of white rot fungi Pleurotus ostreatus, Pleurotus eryngii, Trametes versicolor, Pycnosporus sanguineus and Phanerochaete chrysosporium were characterized, evaluated in the hydrolysis of pretreated pulps of sorghum straw and compared efficiency with commercial enzyme. Most fungi complexes had better hydrolysis rates compared with purified commercial enzyme.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Enzymes; Cellulases; Fungus; Hydrolysis.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822018000400879
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Efeitos da inclusão de farelo do resíduo de manga no desempenho de frangos de corte de 1 a 42 dias R. Bras. Zootec.
Vieira,Patrícia Aparecida Fontes; Queiroz,José Humberto de; Albino,Luiz Fernando Teixeira; Moraes,George Henrique Kling de; Barbosa,Anderson de Almeida; Müller,Elisa Sialino; Viana,Maurício Tárcio dos Santos.
Um experimento foi conduzido com o objetivo de avaliar a utilização de farelo do resíduo de manga (FRM) (Mangifera indica L., var. Ubá) em rações para frangos de corte de 1 a 42 dias de idade. Utilizaram-se 600 pintos machos, Ross, distribuídos em delineamento inteiramente casualizado, com cinco tratamentos, cada um com seis repetições de 20 aves por unidade experimental. Os tratamentos consistiram da inclusão de 0,0; 2,5; 5,0; 7,5 ou 10,0% de farelo do resíduo de manga em dietas à base de milho e farelo de soja. Avaliaram-se o consumo de ração (CR), o ganho de peso (GP), a conversão alimentar (CA) e o índice de eficiência produtiva (IEP). No período de 1 a 42 dias de idade, não houve efeito dos níveis de farelo do resíduo de manga no consumo de ração. O...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alimentação animal; Ganho de peso; Índice de eficiência produtiva; Subproduto industrial.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982008001200014
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