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Toxigenic potential of Aspergillus flavus tested in different culture conditions Ciênc. Tecnol. Aliment.
Ritter,Ana Carolina; Hoeltz,Michele; Noll,Isa Beatriz.
The objective of the present work was to evaluate the capacity of three isolates of Aspergillus flavus to produce aflatoxin under different culture conditions. This experiment was based on a 2³ factorial design, in which the independent variables were temperature (20-40 °C), incubation time (7-21 days), and the pH (2.0-6.0) in two different synthetic media. The optimal conditions were applied to non-aflatoxigenic isolates previously tested in coconut agar. Aflatoxin B1 was extracted directly from the synthetic cultures with chloroform. Thin Layer Chromatography (TLC) and Photographic Photometry were utilized to identify and quantify the compounds. Preliminary results showed that YES agar was an alternative medium for detecting the toxigenic potential of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aspergillus flavus; Aflatoxin-producing; Incubation time; Temperature; PH; Culture media.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612011000300011
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Diferentes pré-inóculos, temperaturas e tempos de incubação na produção aflatoxina B1 em arroz Ciência Rural
Ritter,Ana Carolina; Noll,Isa Beatriz.
Estudos indicam que um dos problemas mais sérios que afetam os manejos pré e pós-colheita do arroz é a presença de fungos das espécies Aspergillus ou Penicillium, potencialmente produtores de micotoxinas. Os objetivos deste trabalho foram avaliar a capacidade produtora de aflatoxina B1 de cepas isoladas do arroz e observar o efeito do pré-inóculo nas mesmas. Foram utilizados três isolados de Aspergillus flavus, conhecidamente já produtores, que foram testados nas temperaturas de 20 e 25°C, combinadas com tempos de incubação 11, 14 e 21 dias. Os pré-inóculos utilizados foram Yeast Extrat Sucrose (YES) e Czapeck Yeast Extrat (CYA). Todas as cepas retiradas do pré-inóculo em meio YES e inoculadas no arroz, em temperatura de 25°C/18 dias e 20°C/14 dias,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aspergillus flavus; CYA; YES; Tempo de incubação; Temperatura; Arroz.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782008000900022
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