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Trypanosoma cruzi: analysis of two different strains after piplartine treatment BJID
Vieira,Gabriela Alves Licursi; Silva,Marco Túlio Alves da; Regasini,Luis Octávio; Cotinguiba,Fernando; Laure,Helen Julie; Rosa,José César; Furlan,Maysa; Cicarelli,Regina Maria Barretto.
ABSTRACT The hemoflagellate protozoan, Trypanosoma cruzi, mainly transmitted by triatomine insects through blood transfusion or from mother-to-child, causes Chagas' disease. This is a serious parasitic disease that occurs in Latin America, with considerable social and economic impact. Nifurtimox and benznidazole, drugs indicated for treating infected persons, are effective in the acute phase, but poorly effective during the chronic phase. Therefore, it is extremely urgent to find innovative chemotherapeutic agents and/or effective vaccines. Since piplartine has several biological activities, including trypanocidal activity, the present study aimed to evaluate it on two T. cruzi strains proteome. Considerable changes in the expression of some important...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Trypanosomatids; Proteome; Piplartine; Therapeutic targets.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-86702018000300208
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Qualidade nutricional e escore químico de aminoácidos de diferentes fontes protéicas Ciênc. Tecnol. Aliment.
Pires,Christiano Vieira; Oliveira,Maria Goreti de Almeida; Rosa,José César; Costa,Neuza Maria Brunoro.
As proteínas são moléculas essenciais para aos organismos animais, devendo, portanto, estar presentes na alimentação em quantidades adequadas. Além do aspecto quantitativo deve-se levar em conta o aspecto qualitativo, isto é, seu valor nutricional, que dependerá de sua composição, digestibilidade, biodisponibilidade de aminoácidos essenciais, ausência de toxicidade e de fatores antinutricionais. O objetivo deste trabalho foi avaliar a digestibilidade in vivo, o escore químico de aminoácidos (EQ) e o escore químico de aminoácido corrigido pela digestibilidade protéica (PDCAAS) das seguintes fontes de proteína: carne de rã sem osso, carne de rã com osso, carne de rã mecanicamente separada (CMS), carne bovina, ovo em pó, caseína, trigo, milho, soja...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Qualidade protéica; Digestibilidade; PDCAAS; Aminoácidos essenciais.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612006000100029
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