Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influência do sistema de condução e do tipo de solo sobre o crescimento vegetativo da videira Bragantia
Rosier,Jean Pierre; Carbonneau,Alain.
Este trabalho avalia a influência de dois sistemas de condução (lira e espaldeira) e do tipo de solo (arenoso e argiloso) no crescimento do aparelho vegetativo da videira. As diferenças observadas foram maiores no crescimento dos netos do que no dos sarmentos e estão ligadas à precocidade determinada pelo tipo de solo. Os efeitos da poda verde e do estresse hídrico associados aos sistemas de condução foram os responsáveis pelas diferenças na velocidade de crescimento dos sarmentos e dos netos.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Viticultura; Crescimento vegetativo; Sistemas de condução; Solos.
Ano: 1995 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0006-87051995000100015
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Colour, phenolic content and antioxidant activity of grape juice Ciênc. Tecnol. Aliment.
Burin,Vívian Maria; Falcão,Leila Denise; Gonzaga,Luciano Valdemiro; Fett,Roseane; Rosier,Jean Pierre; Bordignon-Luiz,Marilde Terezinha.
Viticultural practices in the State of Santa Catarina, Brazil, have shown economic growth, with the production of grapes used to produce wines and grape juice. Grapes are rich in phenolic compounds which have drawn attention not only because of their important role in the development of products derived from grapes, but also for their potential beneficial health effects. The objective of this study was to evaluate commercial, organic and homemade grape juices produced in Santa Catarina. Grape juices were analyzed for total phenolic content, colour, and antioxidant activity. The commercial juices had the highest average values for total monomeric anthocyanins and total phenolics. There was a strong positive correlation (R = 0.9566) between the antioxidant...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Anthocyanins; Phenolics compounds; Vitis labrusca.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612010000400030
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization and multivariate classification of grapes and wines of two Cabernet Sauvignon clones PAB
Burin,Vívian Maria; Silva,Aparecido Lima da; Malinovski,Luciane Isabel; Rosier,Jean Pierre; Falcão,Leila Denise; Bordignon-Luiz,Marilde Teresinha.
The objective of this work was to assess and characterize two clones, 169 and 685, of Cabernet Sauvignon grapes and to evaluate the wine produced from these grapes. The experiment was carried out in São Joaquim, SC, Brazil, during the 2009 harvest season. During grape ripening, the evolution of physical-chemical properties, phenolic compounds, organic acids, and anthocyanins was evaluated. During grape harvest, yield components were determined for each clone. Individual and total phenolics, individual and total anthocyanins, and antioxidant activity were evaluated for wine. The clones were also assessed regarding the duration of their phenological cycle. During ripening, the evolution of phenolic compounds and of physical-chemical parameters was similar...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Phenolic compounds; Phenology; Ripeness.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2011000500004
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional