Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nutritional Evaluation of Non-Conventional Vegetables in Brazil Anais da ABC (AABC)
SILVA,LUIS FELIPE LIMA E; SOUZA,DOUGLAS C. DE; RESENDE,LUCIANE V.; NASSUR,RITA DE CÁSSIA M.R.; SAMARTINI,CAROLINA Q.; GONÇALVES,WILSON M..
ABSTRACT The objective of this study was to characterize the nutritional compounds of interest present in vegetables known as non-conventional, in Brazil. The following evaluations were carried out: antioxidant activity, phenolic compounds, vitamin C, calories, carbohydrates, humidity, lipids, proteins, fiber, acidity and quantification of minerals (P, K, Ca, Mg, S, Cu, Fe, Mn, Zn and B). The species studied were Amaranthus hybridus L., Amaranthus viridis L., Basella alba L., Eryngium campestre L., Hibiscus sabdariffa L., Lactuca canadensis L., Rumex acetosa L., Stachys byzantina K. Koch, Tropaeolum majus L. and Xanthosoma sagittifolium L. Representative samples of plant structures of interest were harvested from each species suitable for human consumption...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bioactive compounds; Food safety; Nutraceutical food; Traditional vegetables.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37652018000401775
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional