Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Anti-nutritional factors and digestibility of protein in Cayocar brasiliense seeds Ciênc. Tecnol. Aliment.
SILVESTRINI,Virgínia Campos; GONÇALVES,Daniel Bonoto; GRANJEIRO,Paulo Afonso; SILVA,José Antonio da.
Abstract The Brazilian Cerrado presents a wide variety of natural products, including the Pequi (Caryocar brasiliense). The important factor that determines the dietary and nutritional ideality of protein is degestitibility. This work aims to evaluate the protein digestibility of Pequi seeds and the presence of anti-nutritional factors. The protein Pequi almonds were extracted, toasted and untoasted. Evaluation digestibility was structurally characterized by SDS-PAGE 15%, which can be used to analyze simulated gastric fluid (SFG) and digestion in intestinal fluid (SFI) in the presence of pepsin and trypsin/chymotrypsin. The extract from Pequi almonds showed inhibitory activity and was not detected hemagglutination. The intensity of the bands according to...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Caryocar brasiliense; Almonds; In vitro digestibility; 2S albumin; Peptidase inhibitor; Lectins.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612017000400632
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional