Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Investigation of bioactive compounds from various avocado varieties (Persea americana Miller) Ciênc. Tecnol. Aliment.
MARDIGAN,Laura Paulino; SANTOS,Vanessa Jorge dos; SILVA,Patricia Tiemi da; VISENTAINER,Jesuí Vergílio; GOMES,Sandra Terezinha Marques; MATSUSHITA,Makoto.
Abstract This aim of this study was to characterize five varieties of avocado for their proximal composition, physical properties, fatty acids composition, antioxidant capacity, carotenoids and minerals. Quintal variety presented the best result for total lipids, physical properties, carotenoids and minerals. All the varieties presented a predominance of monounsaturated fatty acids (60%). The major monounsaturated fatty acid was oleic acid. Among the varieties analyzed, Breda variety had greater activity results for FRAP (145%) and DPPH (1.1200 µmol TE/g) assays, Quintal had higher values for ABTS analysis, Ouro Verde presented better results for ORAC assay (23%), and Margarida had the best result for L-ORAC analysis (200 µmol ET/g).
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Proximal composition; Carotenoids; Minerals; L-ORAC; Fatty acids.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000500015
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional