Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Production of aflatoxins by Aspergillus flavus and of fumonisins by Fusarium species isolated from Brazilian sorghum 58
Silva,Josefa B. da; Dilkin,Paulo; Fonseca,Homero; Corrêa,Benedito.
Fifty-nine Aspergillus flavus and 35 Fusarium verticillioides strains, isolated from freshly harvested (10) and stored (130) Brazilian sorghum samples, were tested regarding their ability to produce aflatoxins (coconut milk agar) and fumonisins (rice culture), respectively. Aflatoxins B1 and B2 were detected by TLC, and fumonisins B1 and B2 were analyzed by HPLC. Thirty-eight (64.4%) A. flavus strains produced detectable levels of aflatoxins at concentrations ranging from 12.00 to 3282.50 µg/kg (AFB1 + AFB2), while thirty two (91%) F. verticillioides strains produced FB1 at concentrations ranging from 0.12 to 5.38 µg/g. Two F. proliferatum strains produced low fumonisin levels. The toxigenic potential of A. flavus (64.4%) and F. verticillioides (91.5%)...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Toxigenicity; Aspergillus flavus; Fusarium verticillioides; Mycotoxins; Sorghum; Aflatoxin; Fumonisin.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822004000200002
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional