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Quality of broiler meat of the free-range type submitted to diets containing alternative feedstuffs Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Faria,P.B.; Vieira,J.O.; Souza,X.R.; Rocha,M.F.M.; Pereira,A.A..
The work had the intention of investigating the effect of the use of alternative feeds as part replacers in diet-formulating, evaluating the characteristic physicochemical alterations and centesimal composition of the free-range chicken. In the experiment a total of 192 (one hundred and ninety-two) birds of the Pescoço Pelado (Label Rouge) strain arranged in a completely randomized design (CRD) formed by 4 treatments (Treatment 1 (Control), Treatment 2 (10% of the inclusion of rice bran), Treatment 3 (10% of the inclusion of ground cassava leaf) and Treatment 4 (10% of the inclusion of ground leucaena hay) with 8 replicates per treatment were used. The results revealed greater values of b* (yellow), Saturation (C*) and pH for broiler meat with inclusion of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Label Rouge; Cassava leaf; Physicochemical.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352012000200019
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Qualidade da carne de frangos caipiras abatidos em diferentes idades Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Souza,X.R.; Faria,P.B.; Bressan,M.C..
Neste trabalho, foram avaliadas as características físico-químicas e de composição centesimal da carne de frangos machos de três linhagens utilizadas para criação semi-intensiva: Redbro Cou Nu - Vermelho de Pescoço Pelado (Pescoço Pelado); Redbro Plumé - Vermelho de Pescoço Emplumado (Pesadão) e Gris Barre Plumé (Carijó). Foram analisadas diferenças em relação à linhagem e à idade de abate (70, 85 e 110 dias). Na carne do peito, não foi verificado efeito de linhagem sobre os parâmetros de cor (L*, a* e b*) e pH final. Houve comportamento diferenciado para as aves em relação a qualidade da carne do peito, com menores valores de maciez para linhagem Pesadão e de Perda de Peso por Cozimento para linhagem Carijó. A linhagem Carijó apresentou, para a carne de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Frango caipira; Composição proximal; Qualidade de carne.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352012000200031
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