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Teixeira,E.A.; Euler,A.C.C.; Faria,P.M.C.; Turra,E.M.; Luz,R.K.; Prado,S.A.; Takata,R.; Ribeiro,P.A.P.; Fontes,D.O.; Ribeiro,L.P.; Saliba,E.O.S.. |
Most studies in nutrition for the South American catfish (surubim) were limited to the initial phase of development. However, it is clear that performance and nutrient utilization can change during the life stages of a fish. Therefore, this study aimed to evaluate the performance and nutrient utilization in juveniles of surubim fed diets varying in protein and energy levels. Two experiments were performed to test different levels of energy and protein in formulated diets. In the first experiment, surubim juveniles (89.2±4.8g) were fed five diets containing different levels of energy (18.0, 18.8, 19.6, 20.5, 21.3 MJ/kg). In the second experiment, juveniles (170.03±3.35g) were fed five diets containing different levels of protein (360, 400, 440, 480 and... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Carnivorous species; Neotropical fish; Nutrition; Surubim. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352013000500031 |
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Fabregat,T.E.H.P.; Damian,J.; Fialho,N.S.; Costa,D.; Broggi,J.A.; Pereira,R.G.; Takata,R.. |
A tolerância de peixes de água doce à salinidade e os níveis adequados de náuplios de Artemia na alimentação durante a larvicultura são de extrema importância para a padronização dos manejos em ambientes de criação intensiva. Dessa forma, o objetivo do trabalho foi estimar a salinidade letal (SL50) para larvas de jundiá Rhamdia quelen e determinar o efeito da salinidade e da concentração de presas vivas na larvicultura intensiva. No primeiro ensaio, larvas ao final do período lecitotrófico (1,1±0,8mg) foram submetidas às salinidades de 0, 2, 4, 6, 8, 10, 15 e 20g de sal/L por um período de 96h. No segundo experimento, as larvas de jundiá, no início da alimentação exógena (1,2±0,3mg), foram submetidas a três salinidades (água doce 0, 2 e 4g de sal/L) e três... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alimento vivo; Bagre; Piscicultura; Salinidade. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352015000200547 |
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