Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Thermal shock with combined calcium in tomato tolerance induction to cold storage Sci. Agrar.Paran. / SAP
Zachow, Karine; Celant, Viciane Marcela; Braga, Gilberto Costa; Stangarlin, José Renato.
This study evaluated the effect of thermal shock, combined with calcium in the microbiological and biochemical response of tomatoes stored under refrigeration. Heat shock treatments (45 ° C for 12 minutes under water) combined with calcium (CaCl 2) were applied to tomatoes. After treatments, fruits were stored at 5 ° C for 10 days, with subsequent storage at 20 ° C for 10 days. The activity of peroxidase (PO), the contents of β-carotene, lycopene, phenolics and ascorbic acid and also the incidence of pathogens were evaluated. The results showed no effect of heat shock and its combination with Ca on the activities of PO and the ascorbic acid content of tomatoes submitted to cold stress. Significant influence on the total phenolic content of tomatoes under...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Atividade enzimática; Estresse fisiológico; Dano pelo frio; Lycopersicon esculentum.
Ano: 2014 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6405
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional