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DAME, M. C. F.; XAVIER, G. M.; OLIVEIRA FILHO, J. P.; BORGES, A. S.; OLIVEIRA, H. N.; RIET-CORREA, F.; SCHILD, A. L.. |
Background: Oculocutaneous albinism (OCA) is an autosomal recessive hereditary pigmentation disorder affecting humans and several other animal species. Oculocutaneous albinism was studied in a herd of Murrah buffalo to determine the clinical presentation and genetic basis of albinism in this species. Results: Clinical examinations and pedigree analysis were performed in an affected herd, and wild-type and OCA tyrosinase mRNA sequences were obtained. The main clinical findings were photophobia and a lack of pigmentation of the hair, skin, horns, hooves, mucosa, and iris. The results of segregation analysis suggest that this disease is acquired through recessive inheritance. In the OCA buffalo, a single-base substitution was detected at nucleotide 1,431 (G... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Albinismo; Mutação sem Sentido; Codão de Parada; Tirosinase; Monofenol monoxigenase; Búfalo; Mutação Hereditária; Albino; Buffaloes; Nonsense Mutation; Stop Codon; Monophenol monooxygenase. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/939587 |
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SANTOS, J. C. L.; SILVA, G. A.; GONSALVES, N. S.; FERREIRA, R. C.; RIPARDO FILHO, H. S.; BORGES, A. S.; RODRIGUES, F. L.; OLIVEIRA, G. R. F.; SOUZA FILHO, A. P. S.; ARRUDA, M. S. P.; SANTOS, L. S.. |
Disponível também on-line. |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Alelopatia; Anatomia Vegetal; Brachiaria Brizantha; Ph; Propriedade Físico-Química.. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/408936 |
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ZAPATA, J. F. F.; NOGUEIRA, C. M.; SEABRA, L. M. J.; BARROS, N. N.; BORGES, A. S.. |
Resumo: O objetivo desta pesquisa foi avaliar a composição centesimal e lipídica da carne de ovinos do Nordeste brasileiro. Para isso, foram utilizados 21 borregos, machos inteiros, sendo 10 animais 1/2 Somalis Brasileira x 1/2 Crioula (SB-C) e 11 animais 1/2 Santa Inês x 1/2 Crioula (Sl-C). Os animais receberam duas dietas durante a fase de amamentação: feno de capim-gramão (Cynodon dactylon) + feno de leucena (Leucaena leucocephala) ad libitum (Dl) e feno de capim-gramão + feno de leucena + concentrado com 20% de proteína bruta ad libitum (D2). Não foi observado o efeito dos genótipos nem do sistema de alimentação sobre a composição centesimal e lipídica da carne. Os valores de umidade, proteína, cinzas e gordura, variaram de 76,12 a 76,19%, 19,19 a... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Composição centesimal; Meat animals.; Ovino; Carne; Lipidio; Colesterol; Acido graxo; Proximate composition; Sheep; Mutton; Fatty acids; Cholesterol; Lipids; Meat.. |
Ano: 2001 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/515391 |
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