Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Viable Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis in retail artisanal coalho cheese from Northeastern Brazil. Repositório Alice
FARIA, A. C. S.; SCHWARZ, D. G. G.; CARVALHO, I. A.; ROCHA, B. B.; CASTRO, K. N. de C.; SILVA, M. R.; MOREIRA, M. A. S..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Queijo artesanal; Cheese; MAP - Mycobacterium avium ssp. paratuberculosis.; Saúde Pública; Tuberculose.; Paratuberculosis..
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1010368
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Viable mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in retail artisanal coalho cheese from northeastern Brazil. Repositório Alice
FARIA, A. C. S.; SCHWARZ D. G. G.; CARVALHO, I. A.; ROCHA, B. B.; CASTRO, K. N. de C.; SILVA, M. R.; MOREIRA, M. A. S..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Produto lácteo; Queijo artesanal coalho; Detecção.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1048452
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Short communication: Viable Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis in retail artisanal Coalho cheese from Northeastern Brazil. Repositório Alice
FARIA, A. C. S.; SCHWARZ, D. G. G.; CARVALHO, I. A.; ROCHA, B. B.; CASTRO, K. N. de C.; SILVA, M. R.; MOREIRA, M. A. S..
Mycobacterium avium ssp. paratuberculosis (MAP) is the etiologic agent of paratuberculosis and it potentially plays a role in Crohn?s disease. In humans, the main route of transmission of MAP might be the intake of contaminated milk and dairy products. Considering that MAP has already been detected in many types of cheese in different counties, and that Coalho cheese is an important dairy product in northeastern Brazil, the aim of this study was to report the first detection of MAP in retail Coalho cheese in Brazil by PCR and culture. Of 30 retail Coalho cheese samples, 3 (10%) amplified fragments of a similar size to that expected (626 bp) were obtained and viable MAP was recovered by culture from 1 (3.3%) sample. The DNA from the positive culture sample...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Queijo.; Paratuberculosis..
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1002793
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional