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Avaliação do processo de pasteurização em mini-uninas de processamento de leite caprino no Nordeste. Repositório Alice
SOUSA, F. G. C.; OLIVEIRA, C. J. B.; CHAPAVAL, L.; ALVES, F. S. F.; MOURA, J. F. P.; LOPES JÚNIOR, W. D..
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Mini-usina; Brasil; Northeast.; Paraíba; Caprino; Leite de cabra; Pasteurização; Tecnologia de alimento; Segurança alimentar; Processamento.; Goat milk; Pasteurization; Brazil..
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/660272
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The posthatch prophylactic use of ceftiofur affects the cecalmicrobiota similar to the dietary sanguinarine supplementationin broilers. Repositório Alice
LEMOS, M. P. L.; SARAIVA, M. M. S.; LEITE, E. L.; SILVA, N. M. V.; VASCONCELOS, P. C.; GIACHETTO, P. F.; FREITAS NETO, O. C.; GIVISIEZ, P. E. N.; GEBREYES, W. A.; OLIVEIRA, C. J. B..
Abstract. The prophylactic administration of ceftiofur to newly hatched chicks is a common practice in some hatcheries worldwide to mitigate early gastrointestinal infections caused by Enterobacteriaceae. In spite of the crucial role of the gut microbiome for the broiler's health, there is still limited information on how the microbial composition is affected by such procedure. We investigated the effects of posthatch prophylactic application of ceftiofur on the cecal microbiota of 14-day-old broilers fed regular or sanguinarine-supplemented diets. DNA samples were extracted from cecal contents, amplified for the V3-V4 regions of the microbial 16S rRNA gene, and sequenced in a high-throughput sequencing platform (Illumina MiSeq). After downstream...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Bioinformática; Aplicação profilática pós-parto; Broiler; Cecal microbiota; 16S rRNA; Frango; Frango de Corte; Análise Estatística; Broiler chickens; Bioinformatics; Statistical analysis; Ceftiofur; Sanguinarine.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1126346
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Antimicrobial resistance of Staphylococcus spp. from small ruminant mastitis in Brazil. Repositório Alice
FRANÇA, C. A.; PEIXOTO, R. M.; CAVALCANTE, M. B.; MELO, N. F. de; OLIVEIRA, C. J. B.; VESCHI, J. L. A.; MOTA, R. A.; COSTA, M. M..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Bomba de efluxo; Mastite.; Caprino; Ovino; Cabra; Biofilme; Leite.; Goats; Sheep; Staphylococcus..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/932471
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Avaliação microbiológica do leite caprino produzido por agricultores de base familiar no Nordeste. Repositório Alice
SOUSA, F. G. C.; OLIVEIRA, C. J. B.; CHAPAVAL, L.; ALVES, F. S. F.; MOURA, J. F. P.; LOPES JÚNIOR, W. D..
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Microbioogia de alimento; Paraíba.; Brasil; Caprino; Leite de cabra; Análise microbiológica; Higiene de alimento; Segurança alimentar.; Goat milk; Microbiological quality; Food contamination.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/660261
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Fermentation profile, microbial populations, taxonomic diversity and aerobic stability of total mixed ration silages based on Cactus and Gliricidia. Repositório Alice
SANTOS, F. N. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; MEDEIROS, G. R.; ZANINE, A. M.; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F.; LEMOS, M. L. P.; PEREIRA, D. M.; CRUZ, G. F. L.; PAULINO, R. S.; OLIVEIRA, C. J. B..
The aim of this study was to investigate the effects of Cactus (Opuntia spp) levels in total mixed ration silages based on Cactus and Gliricidia (Gliricidia sepium (Jacq.) Steud) on the fermentation profile, microbial populations, aerobic stability and taxonomic diversity. The completely randomized design was used in a 4 × 4 factorial design with four replications, being four rations with different levels of Cactus (15, 30, 45, 60% based on the dry matter) and four opening periods (0, 15, 30 and 60 days of fermentation). An interaction effect (P < 0.050) was observed among the diets and opening times for mould and yeast populations. An interaction effect for the levels of acetic acid was observed, where the diets 15, 30, 45 and 60% showed higher values...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Estabilidade aeróbica; Silagens de ração mista; Diversidade taxonômica.; Cactus Ficus Indica; Gliricidia; Silagem; Ruminante.; Fermentação Aeróbica; Sistema de Alimentação; Alimentação Na Seca; Gliricidia sepium; Lactic acid bacteria.; Small ruminants; Lactic acid; Ruminant nutrition.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1130072
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