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Early selection of elite plants in Asparagus Bragantia
COINTRY,ENRIQUE LUIS; LÓPEZ ANIDO,FERNANDO SEBASTIÁN; GATTI,ILEANA; CRAVERO,VANINA PAMELA; FIRPO,INÉS TERESA; GARCÍA,STELLA MARIS.
In order to establish an efficient selection criterion the variability in three asparagus populations was evaluated defining the most important yield components and analysing its evolution along three growing seasons. The yield components, coefficient of variation (CV) and the proportion of plants contributing to 80% of the total yield were estimated. The elite plants were selected by mean of total yield and clusters techniques. Multiple regression showed that spear number (SN) and spear weight (SW) were the most important yield components. In every population, total yield (TY) and SN showed the highest values of CV, independently of sex. 69% of the plants contributed to the 80% of the total yield in the first year while in the second and third year the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Asparagus; Variability; Elite plants; Selection; Plant breeding.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0006-87052000000100005
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Preparation and evaluation of pickles made from asparagus waste stems Ciencia e Investigación Agraria
Loyola,Nelson; Duarte,Oscar; Acuña,Carlos.
The general objective of this research was to evaluate the color stability of pickled asparagus with time. The salt addition time, with respect to the color maintenance of the asparagus sprouts, and the sensory acceptability of the final products were determined in this study. Discarded asparagus stems from Longaví (Linares province), located in the central-south area of Chile, were used. The pickle preparation and sensory evaluation analysis were carried out at the Universidad Católica del Maule in Curicó, Chile. Microbiological analysis was carried out separately at a private laboratory. The pickles were prepared with three different salt concentration treatments: 2.5, 7 and 9%. The sensory and microbiological attributes were evaluated after three...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Asparagus; Pickles; Preservation and sensory evaluation.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-16202012000200012
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Competição de dez híbridos e uma cultivar de aspargo no Vale do Submédio São Francisco. Infoteca-e
D'OLIVEIRA, L. O. B.; OLIVEIRA, J. J..
Estudo do comportamento de híbridos de aspargos com a finalidade de identificar o material agronomicamente superior, cujas caracteristicas incluam elevado potencial produtivo e maior adaptação as condições edafoclimáticas da região.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Nordeste; Submedio Sao Francisco; Hybrid; Variety; Northeast; San Francisco Sub-Middle Valley; Cultivo; Asparagus; Aspargo; Asparagus Officinalis; Hibrido; Variedade; Asparagus (Asparagaceae).
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131865
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Competição de dez híbridos e uma população de aspargo no Vale do Submédio São Francisco - 1o. e 2o. ano de colheita. Infoteca-e
D'OLIVEIRA, L. O. B.; OLIVEIRA, J. J..
Estudo do comportamento de dez híbridos de aspargo da França, e uma população de planta local, para identificar material agronomicamente superior, cujas caracteristicas indiquem elevado potencial produtivo e maior adaptação as condições edafoclimáticas da região.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Competição; Cultura alternativa; Nordeste; Submédio São Francisco; Hybrid; Variety; Northeast; San Francisco Sub-Middle Valley; Asparagus; Aspargo; Asparagus Officinalis; Hibrido; Irrigação; População; Variedade; Irrigation; Population.
Ano: 1985 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131864
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Coleção de germoplasma de aspargo (Asparagus officinalis L.) no Submédio São Francisco. Infoteca-e
D'OLIVEIRA, L. O. B.; FLORI, J. E.; RESENDE, G. M. de.
Com o objetivo de manter e conservar os diversos materiais introduzidos na região, tendo em vista seu potencial para futuros trabalhos de pesquisa, reuniu-se o material existente para formação da coleção de germoplasma de aspargo no Submédio São Francisco.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Germosplasma; Submédio São Francisco; Asparagus; Aspargo; Asparagus Officinalis; Germplasm.
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131863
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Comportamento do aspargo (Asparagus officinalis L.) no vale do Submédio São Francisco. Infoteca-e
ALBUQUERQUE, T. C. S. de; OLIVEIRA, J. J..
Foi introduzido para avaliar o comportamento e adaptacao no vale do Submedio Sao Frnacisco, a cultura do aspargo, a fim de estabilizar a producao agricola e fornecer um maior rendimento financeiro ao agricultor. O experimento foi introduzido no Campo Experimental de Bebedouro, Petrolina,PE. O solo do local e arenoso, sendo classificado como Latossolo Vermelho Amarelo. A colecao implantada foi constituida de doze hibridos e duas cultivares. O solo foi previamente preparado e adubado com nitrogenio, fosforo e potassio e com adubo organico (esterco caprino) na base de 1.800 kg/ha. O espacamento para o plantio foi de 2,5 m entre fileiras e 0,5 m entre plantas, com 100 plantas por parcela de 50,0 x 2,5 m. As irrigacoes sao feitas, atraves de aspersores com um...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Nordeste; Submedio Sao Francisco; Asparagus; Aspargo; Asparagus Officinalis; Root vegetables; Asparagus (Asparagaceae).
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131416
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Distribuição radicular do aspargo em áreas irrigadas de Petrolina-PE. Infoteca-e
BASSOI, L. H.; RESENDE, G. M. de; FLORI, J. E.; SILVA, J. A. M. e; ALENCAR, C. M. de.
O conhecimento da distribuição radicular do aspargo cultivado em solos irrigados da região semi-árido do Nordeste do Brasilproporciona informações básicas e práticas para o manejo da aplicação de água e fertilizantes, do solo e da própria planta.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Distribuição; Área irrigada; Pernambuco; Petrolina; Rooting systems; Distribution; Irrigation area; Asparagus; Aspargo; Asparagus Officinalis; Sistema Radicular; Agriculture.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/133937
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De Gustibus Asparagus: Habits, Trade, and Welfare from Out of Season Imports of Fresh Vegetables AgEcon
Ferrier, Peyton Michael; Zhen, Chen.
Fresh vegetables, including asparagus, are now available in months outside of the domestic growing season for most U.S. consumers. We use the virtual price method to calculate the equivalent variation for increased availability in a demand system for fresh and frozen vegetables and find that virtual price of out-of-season asparagus is roughly 3 times higher than its in-season price in years prior to year round availability. We find the equivalent variation between 1986-1991 (when asparagus was available approximately half the year) and 1993-1999 (when it was available year round) to be 0.91 of consumer vegetable budgets, implying a welfare benefit of approximately $86 million annually. We also find evidence of habit formation for fresh but not frozen...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Vegetable; Translog; Asparagus; Habits; Virtual price; Welfare; Fresh; Frozen; Consumer/Household Economics; Demand and Price Analysis; International Relations/Trade.
Ano: 2010 URL: http://purl.umn.edu/61160
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