|
|
|
|
| |
|
|
Loyola,Nelson; Duarte,Oscar; Acuña,Carlos. |
The general objective of this research was to evaluate the color stability of pickled asparagus with time. The salt addition time, with respect to the color maintenance of the asparagus sprouts, and the sensory acceptability of the final products were determined in this study. Discarded asparagus stems from Longaví (Linares province), located in the central-south area of Chile, were used. The pickle preparation and sensory evaluation analysis were carried out at the Universidad Católica del Maule in Curicó, Chile. Microbiological analysis was carried out separately at a private laboratory. The pickles were prepared with three different salt concentration treatments: 2.5, 7 and 9%. The sensory and microbiological attributes were evaluated after three... |
Tipo: Journal article |
Palavras-chave: Asparagus; Pickles; Preservation and sensory evaluation. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-16202012000200012 |
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
ALBUQUERQUE, T. C. S. de; OLIVEIRA, J. J.. |
Foi introduzido para avaliar o comportamento e adaptacao no vale do Submedio Sao Frnacisco, a cultura do aspargo, a fim de estabilizar a producao agricola e fornecer um maior rendimento financeiro ao agricultor. O experimento foi introduzido no Campo Experimental de Bebedouro, Petrolina,PE. O solo do local e arenoso, sendo classificado como Latossolo Vermelho Amarelo. A colecao implantada foi constituida de doze hibridos e duas cultivares. O solo foi previamente preparado e adubado com nitrogenio, fosforo e potassio e com adubo organico (esterco caprino) na base de 1.800 kg/ha. O espacamento para o plantio foi de 2,5 m entre fileiras e 0,5 m entre plantas, com 100 plantas por parcela de 50,0 x 2,5 m. As irrigacoes sao feitas, atraves de aspersores com um... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Nordeste; Submedio Sao Francisco; Asparagus; Aspargo; Asparagus Officinalis; Root vegetables; Asparagus (Asparagaceae). |
Ano: 1980 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131416 |
| |
|
| |
|
|
|