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A study of ion-exchange chromatography in an expanded bed for bovine albumin recovery BABT
Severo Jr.,João Batista; Souza,Roberto Rodrigues de; Santana,José Carlos Curvelo; Tambourgi,Elias Basile.
In the present work, the effect of bed expansion on BSA adsorption on Amberlite IRA 410 ion-exchange resin was studied. The hydrodynamic behavior of an expanded bed adsorption column on effects of the biomolecules and salt addition and temperature were studied to optimize the conditions for BSA recovery on ion-exchange resin. Residence time distribution showed that HEPT, axial dispersion and the Pecletl number increased with temperature and bed height, bed voidage and linear velocity. The binding capacity of the resin increased with bed height. The Amberlite IRA 410 ion-exchange showed an affinity for BSA with a recovery yield of 78.36 % of total protein.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: BSA; Protein adsorption; Breakthrough curves; Amberlite IRA 410 ion-exchange resin; Distribution residence time study; Richardson-Zack coefficient.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132009000200021
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Composição e propriedades físico-químicas de duas frações do soro de sangue bovino Ciênc. Tecnol. Aliment.
Prata,Ana Silvia; Sgarbieri,Valdemiro Carlos.
O sangue animal de abatedouros representa uma fonte importante de ingrediente alimentício subutilizado. A produção de sangue bovino no Brasil foi aproximadamente 3,6 x 10(6) tons em 2005. Além do desperdício de uma proteína de boa qualidade, a subutilização deste subproduto da indústria animal é uma fonte importante de poluição dos recursos hídricos e do solo. A concentração de proteína albumina (BSA) e globulina (BSG) bovinas secas em spray ou liofilizadas foi, aproximadamente, 85,0%. O score de aminoácidos (EAAS) foi 72,7%, para BSA liofilizada, e 89,3%, para BSG. As propriedades emulsificantes e espumantes de ambas as frações protéicas foram altas, principalmente a pH 5,5. A capacidade emulsificante e espumante foi maior para BSA, no entanto, tanto a...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: BSA; Emulsificação; Espuma; Globulina; Propriedades funcionais.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612008000400032
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マルチスライスCTを用いた動物の体表面積計測に関する研究 OAK
三好, 雅史.
Palavras-chave: マルチスライスCT; MSCT; 体表面積; BSA.
Ano: 2008 URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/1805
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