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Registros recuperados: 11 | |
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Almeida-Muradian,Ligia Bicudo; Popp,Veronica; Farias,Marcela Paiva. |
The purpose of this study was to determine through carotenoid analysis, the provitamin A value of two carrots (Daucus carota L.) cultivars (Brasilia and Beta3), leaves and roots, raw and submitted to two ways of cooking: boiling and microwave. Proximate analysis results are also presented for a better characterization of these vegetables (moisture, ash, lipids, proteins, fiber and total carbohydrates). The main carotenoids sources of provitamin A in this vegetable, both in leaves or roots was β-carotene and α-carotene. α-carotene shows half of the provitamin A value of β-carotene. Samples of the Brasilia cultivar presented the better provitamin A value both for leaves and roots. The results for raw samples of the Brasilia cultivar were 464.48 RE/100g for... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Carotenoids; Provitamin A; Carrot leaves; Carrots. |
Ano: 1997 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20611997000200011 |
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NUNES, M. U. C.; OLIVEIRA, J. B. de; FAZOLIN, M.. |
A cenoura (Daucus carota L.) é um alimento rico, principalmente em cálcio e vitamina A, que juntamente com o baixo valor calórico e o teor de fibra em tomo de 2%, fazem desta um alimento indicado na dieta de crianças, pessoas convalescentes e pessoas anêmicas. A coloração alaranjada indica a presença de B-caroteno, que no organismo humano transforma-se em vitamina A, essencial à visão. A tecnologia de produção ora disponível, permite incentivar o cultivo e o maior consumo de cenoura no Estado do Acre, onde verifica-se a necessidade de uma dieta mais rica em vitaminas e sais minerais. |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Recomendações técnicas; Brasília; Tropical; Shin Kuroda; Kuroda; Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Plantación; Nueva variedad; Aclimatación; Factores ambientales; Zanahorias; Plantio; Cenoura; Daucus carota; Variedade; Aclimatação; Condição ambiental; Planting; Carrots; New variety; Acclimation; Environmental factors. |
Ano: 1994 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492213 |
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RESENDE, G. M. de; YURI, J. E.; COSTA, N. D.. |
A cenoura (Daucus carota L.) está entre as hortaliças de raízes de maior valor econômico, sendo considerada a quarta mais consumida no Brasil e a quinta mais cultivada. Rica em vitamina A, cujo consumo, em todo o mundo, é deficitário, a cenoura apresenta papel relevante na prevenção de cegueira e no crescimento saudável do ser humano. No Submédio do Vale do São Francisco, o cultivo pode ser realizado durante todo o ano. No entanto, as melhores produtividades são alcançadas nos períodos de temperaturas mais amenas, que ocorrem entre os meses de abril a setembro. |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Cultivo; Hortaliça; Cenoura; Espaçamento; Daucus Carota; Carrots; Vegetables. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1054103 |
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Koo, Won W.; Taylor, Richard D.. |
This report evaluates the U.S. carrot market using a quadratic programming algorithm. North Dakota ships carrots locally and to Minnesota under both the base and 1,000 acre scenarios. North Dakota starts to ship carrots to Illinois as it produces more under other alternative scenarios. This clearly indicates that North Dakota has a comparative advantage in producing carrots over other neighboring states. North Dakota could produce about 8,000 acres of carrots and market them to North Dakota, Minnesota, and Illinois. Additional production of carrots in North Dakota may not affect the national average price of carrots, but local prices may be affected due to regional competition. |
Tipo: Working or Discussion Paper |
Palavras-chave: Carrots; Quadratic programming; North Dakota; Marketing; Production Economics. |
Ano: 1999 |
URL: http://purl.umn.edu/23123 |
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Registros recuperados: 11 | |
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