Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ecossistema de pastagens cultivadas: algumas alterações ecológicas. Infoteca-e
DANTAS, M..
bitstream/item/59398/1/Miscelanea-1.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Alteração química; Alteração física; Alteração biológica; Trópico úmido; Brasil; Sown pasture; Ecosystem; Forest; Chemical alteration; Physical alteration; Biological alteration.; Ecossistema; Ecologia; Floresta; Pastagem Cultivada.; Amazonia; Ecology..
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/377597
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Sensory characteristics and chemical composition of pink shrimp (Farfantepenaeus brasiliensis) smoked with the presence and absence of the carapace Sci. Agrar.Paran. / SAP
Silva, Thiberio Carvalho da; Rocha, Joana D´Arc Maurício; Santos, Vagner Gerônimo do Nascimento; Bridi, Vinicius Ricardo Calcagno; Signor, Altevir; Boscolo, Wilson Rogério.
Abstract - Objective of this study was to evaluate the smoking process in pink shrimp (Farfantepenaeus brasiliensis) prepared with and without the shell, through the proximal composition and sensory characteristics. Thus, we used 60 tails (abdomen) shrimp with individual average weight of 16.67 g, were divided into two treatments, with and without shell. After curing, they were evaluated sensorily, portions 30 tasters, using a simple stimulation method and 90 g samples were stored (-15 °C) for later analysis proximal composition. The smoked shrimp showed average values ​​of crude protein (28.93%), moisture (62.15%), lipids (1.30%) and ash (8.14%) higher compared to the shrimp in natura (88.72%, 10.36%, 0.43% and 0.92%, respectively). There was no effect of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Chemical alteration; Preservation; Processing; Technology of fish..
Ano: 2017 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/13768
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional