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Effect of pH, dextrose and yeast extract on cadmium toxicity on Saccharomyces cerevisiae PE-2 Ciênc. Tecnol. Aliment.
Mariano-da-Silva,Samuel; Oliveira,Silvio Luiz de; Leite,César Augusto Oliveira; Prado,Renata Silva do; Faria,Francys Pimenta de; Oliveira,Rangel Camillo Nunes; Mariano-da-Silva,Fabiana Maria de Siqueira.
The aim of this study was to evaluate the effects of pH, dextrose and yeast extract on the cadmium toxicity on Saccharomyces cerevisiae PE-2. In the first assay, the YED mediums with different pH (2, 3, 4, 5, 6, 7, and 8) containing 0.0 and 0.05 mmol Cd L-1 were inoculated with yeast suspension and incubated at 30 °C for 18 hours. During the anaerobic growth, the biomass concentration was determined. The yeast trehalose content, cell viability, and the growth rate were assessed at the beginning and at the end of the growth stages. In the second assay the YED mediums were diluted to the total, ½, and ¼ content of dextrose and yeast and 0.0 and 0.05 mmol Cd L-1 were added. The pH of the mediums was adjusted to 5. The culture mediums were inoculated and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Yeast; Cadmium; Dextrose; Yeast extract; PH.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612009000200009
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Hemogasometria e ânion gap em equinos tratados com soluções eletrolíticas enterais contendo diferentes fontes de energia Ciência Rural
Farias,Sheila Kreutzfeld de; Ribeiro Filho,José Dantas; Donner,Athina Chaves; Dantas,Waleska de Melo Ferreira; Gomes,Cláudio Luís Nina.
No presente estudo, foram comparados os efeitos de soluções eletrolíticas contendo diferentes fontes de energia administradas via enteral por sonda naso-esofágica de pequeno calibre em fluxo contínuo sobre o equilíbrio ácido base em equinos. Foram utilizadas seis fêmeas adultas em dois quadrados latinos 6x3 simultâneos em modelo misto. Os animais foram distribuídos em três grupos e submetidos a cada um dos seguintes tratamentos: SEDext - 5g de cloreto de sódio, 0,5g de cloreto de potássio, 0,2g de pidolato de magnésio, 1g de gluconato de cálcio e 10g de dextrose diluídos em 1.000mL de água. Osmolaridade mensurada 228mOsmol L-1; SEMalt - 5g de cloreto de sódio, 0,5g de cloreto de potássio, 0,2g de pidolato de magnésio, 1g de gluconato de cálcio e 10g de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Equilíbrio ácido base; Hidratação enteral; Dextrose; Maltodextrina; Propionato de cálcio.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782011000900016
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Research report on corn products Thai Agricultural
Paichit Chandrawong.
1 ill., 2 tables
Palavras-chave: Corn; Maize; Corn foods; Corn products; Corn oil; Corn flakes; Corn meal; Hominy feed; Corn gluten feed; Corn oil cake; Corn syrup; Corn sugar; Corn sugar molass; Corn starch; Corn margarine; Dietary foods; Dextrose; Processing; Producttion; ข้าวโพด; น้ำมันข้าวโพด; ผลิตภัณฑ์จากข้าวโพด.
Ano: 1976 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/3881
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